Fotball

Olsen på SMS: - Ikke et ord om Veigar-overgangen

Olsen måtte svare for tekstmeldinger sendt mellom Stabæk-lederne da overgangssaken sprakk i mediene.

Inge André Olsen fortalte i retten i dag at Stabæk mente at en million for Gunnarsson ble vurdert som riktig sak. Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix

  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

OVERGANGSSAKEN: Peder Morset er forsvarer for den tidligere Vålerenga-direktøren Truls Håkonsen. I bakgrunnen Berit Reiss Andersen som også har oppdrag som forsvarer i saken som nå går i Asker og Bærum tingrett. Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix

  • DIREKTE FRA RETTEN NEDERST i DENNE SAKEN

SANDVIKA: Da overgangssaken ble kjent i mediene gikk det flere tekstmeldinger mellom Stabæk-lederne.

Blant de SMS-ene som ble sendt var en fra Inge André Olsen til tidligere Stabæk-leder Erik Loe hvor han skriver at «TV 2 er på VIF. Ikke et ord om Veigar-overgangen», skrev Olsen.

— Hvorfor skulle ikke Veigar-overgangen nevnes?, spør aktor.

— Vi hadde mange som var glade i å uttale seg, og vi hadde vel litt problemer med mediehåndtering i Stabæk da. Presset på oss var enormt, forklarte Olsen, som skulle være mannen som snakket.

Så blir det henvist til en SMS om hvor kravet Nancy og Jim Solbakken hadde til Stabæk skulle kjøpes av en privatperson. Dette ble tilbakevist i en SMS. «Men spørsmålet er om vi kan stole på Jim».

Erik Loe sendte en tekstmelding til sportslig utvalg i Stabæk, mens saken var i ferd med å rulles opp:

Til SU: TV 2 er tipset av RBK om avtalen mellom oss og Vålerenga vedrørende Veigar og Herman. Svært godt informert. Har kun kommentert at vi hadde likegyldige tilbud, og dukket unna de verste problemstillingene. TV 2 vil sette dette i sammenheng med mitt kandidatur til president i NFF. Ingen sier noe .

På overgangssakens andre dag i retten er Stabæks sportslig leder Inge André Olsen i vitneboksen, der han avsluttet rettens første dag. Og aktor, politiadvokat Morten Stene, og tingrettens dommer, Nils Ole Bay, kjører Olsen hardt fra morgenen av.

Sunket i verdi

Tema i retten er Johan Andersson og Veigar Pall Gunnarsson. Både aktor og dommeren stusser over at Stabæk ikke vurderte å selge Johan Andersson til Rosenborg da det forelå bud på 4,25 millioner kroner, samt hva som var grunnen til at Stabæk mente verdien på Pall Gunnarsson hadde sunket fra 2,5 millioner til 1 million på en måned.

- Vi mente prisen på Veigar var riktig. Han kom tilbake fra Nancy og var i en negativ utvikling, forklarte Olsen.

RBK bød først 2,5 millioner for Pall Gunnarsson, det avslo Stabæk. Så ville trønderne legge 5,25 millioner på bordet for de to spilleren samlet, da ville Stabæk at det budet skulle deles slik: 4,25 for Andersson, 1 million for Pall Gunnarsson.

— Hvilke vurderinger gjorde du og Lars Holter-Sørensen (da styreleder i Stabæk Fotball AS, red.anm.)da dere foreslo den splitten i budet, spurte tingrettsdommeren.

— Vi sa vi hadde et ønske om de prisene, det var et ønske fra oss med bakgrunn i de vurderingene vi hadde gjort da. Jeg gjorde en ekstern verdivurdering på spillerne, og det var riktig pris åp Veigar på den tiden mente vi. For Johan sin del var det et større videresalgspotensial, han var yngre, var på vei opp, forklarer Olsen.

Tøffe tak

Stabæk-lederen kjøres hardt nå, og aktor og dommeren går stadig tilbake på disse verdivurderingene.

Videre blir opsjonsavtalen på Herman Stengel diskutert. Der sier Olsen at Vålerenga først ønsket å kjøpe 15-åringen, da krevde Olsen og Stabæk et tosifret antall millioner for Stengel.

På dette tidspunktet hvor Stabæk og Olsen foreslo splitten på RBKs bud for Pall Gunnarsson og Andersson, bekrefter Olsen at han visste om Nancys avtale om at de skulle ha halvparten av Pall Gunnarssons overgangssum.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt7511134916
2Kristiansund750275215
3Molde7421179814
4Rosenborg84222013714
5Viking74031414012
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball