Fotball

Solskjærs United fikk hjelp: City-stjerne med minneverdig hat trick i storoppgjør

Overkjørte Arsenal i toppkampen.

Sergio Agüero har ti hat trick’er i Premier League etter søndagens tre mål mot Arsenal.
 • Marius Dahl

Det startet etter 50 sekunder, fortsatte med fotballkunst og ble rundet av med en omdiskutert scoring med hjelp av hånda.

Sergio Aguero ble kampens store spiller da Manchester City knuste Arsenal 3–1 på eget gress. Med tre mål er Aguero oppe i ti hat trick i Premier League. Det gjør at argentineren legger Robbie Fowler bak seg på lista, som toppes av Alan Shearer med elleve.

– Jeg er veldig glad, et tiende hat trick er noe å huske. Men det viktigste var å vinne, fastslo Aguero i et TV 2-sendt intervju med Sky Sports.

Det gjør at hele Manchester kunne juble. Mest av alt City, som nå bare er to poeng bak Liverpool før serielederens tur til West Ham mandag kveld.

 • LEST DENNE? Solskjær fikk klar beskjed fra Røkke og Gjelsten: – Ikke kom tilbake!

Håpløst av Iwobi

Men også Ole Gunnar Solskjær og Manchester United drar nok på smilebåndet søndag kveld. For etter å ha slått Leicester 1–0 tidligere på dagen, er de nå ett poeng foran Arsenal i kampen om den viktige 4.-plassen. Den innehar Chelsea, to poeng foran United.

Etter 2–1-tap mot Newcastle sist trengte Manchester City å reise seg i storkampen mot Arsenal, og det tok ikke engang et minutt før Pep Guardiolas menn kunne juble.

Alex Iwobi mistet håpløst ballen rett utenfor Citys 16-meter og Aymeric Laporte kunne bare styre innlegget mot hodet til Aguero. 1–0.

Og før det var gått ti minutter hadde Laporte selv fått nikke inn en scoring også. Dessverre for City var Laporte i offside på frisparket fra Kevin de Bruyne.

– Sitter og måper

I stedet ga Arsenal Liverpool en håndsopprekning i gullkampen. En corner fra Nacho Monreal ble headet inn av bakhodet til Laurent Koscielny fra kloss hold. Utlikningen var et faktum allerede etter 11 minutter.

I en relativt sjansefattig første omgang spiste Arsenal seg gradvis inn i oppgjøret. Helt til klokken nærmet seg 44 minutter og City viste frem sin verdensklassefotball igjen.

Ilkay Gündogan vippet gjennom Raheem Sterling, som hadde løpt seg fri inne i Arsenal-boksen. Det hadde også Aguero, som fikk ballen på bakre stolpe. Pang. 2–1.

– Det er så praktuflt angrepssill at vi nesten blir sittende og måpe. Et Arsenal-lag i fullstendig i balanse. Klikk, klakk, hyllet TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Ballen traff hånda mi

– En lyseblå bølge. Et kunstverk av en scoring, supplerte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Arsenal klarte aldri å svare og etter en time var Sterling og Aguero på ferde igjen. Utskjelte Sterling fikk ballen ved sidelinja, lurte Iwobi og dro seg inn i feltet. Pasningen mot Aguero holdt like mye klasse som forarbeidet og argentineren jobbet inn 3–1.

Med hånda? Ja, ballen traff hånda.

– Det var en «handball». Jeg trodde den traff brystet mitt, men etter å ha sett TV-bildene så jeg den traff hånda, sier Aguero til Sky Sports.

– Det spiller ingen rolle. Det ble dømt scoring, supplerte Fernandinho i samme intervju.

Men skulle det vært annullert av dommer Martin Atkinson? Det var i hvert fall ingen tvil om hva rasende Arsenal-spillere mente.

– Det ser ut som en soleklar hands, sa Wikestad.

Bak Solskjær for første gang

– Han drar enorm fordel av handsen, men det er naturligvis uforskyldt, sa Hangeland, før han etterhvert konkluderte med at det var greit at scoringen ble stående.

Det var uansett aldri noen tvil: Manchester City feide Arsenal av banen og er fortjent med i gullkampen.

Mens Unai Emerys menn er bak Solskjær for første gang.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Manchester City
 2. Premier League
 3. Arsenal FC
 4. Ole Gunnar Solskjær
 5. Manchester United