Fotball

Dette er ambisjonene til Terje Svendsen dersom han blir gjenvalgt

Terje Svendsen håper han blir gjenvalgt som fotballpresident på forbundstinget i begynnelsen av mars.

Terje Svendsen mener det er få oppsider ved en slik type jobb. - Det beste du kan oppnå er å unngå å få kjeft. Verden er skrudd sammen slik at det er alltid noen eksperter eller kommentatorer som mener at beslutningene vi tar er feil. Men det er også utrolig artig og interessant. Jeg er motivert for å gå løs på to ny år dersom organisasjonen velger meg, sier Svendsen.

Svendsens ambisjon hvis han blir gjenvalgt er å flytte mer av pengene fra administrasjonen i fotballforbundet til sportslig aktivitet i klubbene. Han har også to andre ambisjoner, både for kvinnefotballen og herrefotballen.

– I breddefotballen må vi tilføre enda mer kvalitet og kompetanse slik at vi får enda flere talenter opp som kan bli toppspillere. Vi må også ble bedre til å utvikle internasjonale toppspillere. Vi har noen få profiler, men skal vi få til gode landslag så må vi være enda bedre til å utvikle toppspillere som spiller på gode internasjonale lag, sier Svendsen, som mener at fotballen må få til et bedre samarbeid mellom bredden og toppklubbene.

Les hele saken med abonnement