Fotball

Slik blir "nye" RBK

<p>Med Hroar Stjernens inntog i RBK-brakka, følger flere endringer.</p>

rosenborg
 • Roy Tommy Bråten
Granåsen:Hroar Stjernen og geir Ove Berdal Original: Granåsen:Hroar Stjernen og geir Ove Berdal

Rosenborg før og etter 12. mars 2012. Om ikke et enormt veiskille i klubbens historie, så er tanken at denne datoen blir et skjæringspunkt på "gamle" og "nye" RBK.

BK-styret ga beskjed i januar om nedbemanning med minst ti årsverk, som i første omgang skulle gjennomføres ved frivillig fratreden. I tillegg skulle kostnadene kuttes minst 30 millioner kroner i 2012. ## Må kutte mer

Mandag kom svarene og planen for veien videre i Rosenborg.

 • Ti tar sluttpakke. I tillegg gir kommersiell leder Per Mikalsen seg.

— Det betyr at målet om minst ti er oppnådd, men vi har fortsatt budsjettkutt over oss, sier konstituert daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

 • Må kutte ytterligere sju millioner i 2013.

— Disse kommer i tillegg til de 30 millionene vi kutter i 2012. Grunnen er at det er så stor inntektsmessig usikkerhet i 2012-budsjettet, sier Moe Dyrhaug.

 • Medieavdelingen slik den har vært legges ned. To personer har tatt sluttpakke, og de to som er igjen, går inn i organisasjonsavdelingen.

— Leder Nils Heldal blir medierådgiver for sport i konsulentstilling. RBK.no fortsetter, men gis et tydeligere preg rettet mot kampdag og i sterkere grad informasjon på vegne av virksomheten. De ansatte blir i mye større grad informasjonsarbeidere, sier organisasjonsleder Trond Alstad.

 • Kommersiell avdeling legges ned. Fem av ti sluttpakker kommer fra denne avdelingen.

— Blir i sterkere grad en ren salgsavdeling som Harald Lundemo blir ny leder av. Kampdagsorganisasjonen tydeliggjøres, og overføres til arrangement (som Moe Dyrhaug blir leder av. journ.anm). Samfunnsansvaret skal inn i organiasjonsavdelingen. Det blir enda tettere jobbing mot kommunene i Midt-Norge, forklarer Moe Dyrhaug.

 • Sportslig avdeling kutter 15 millioner kroner. En har tatt sluttpakke.

— Kostnader knyttet til treningsleir, kampavvikling, kampforberedelser og lønnsutgifter kuttes betydelig. Sport har tatt kostnadskutt på rundt 15 millioner kroner, og treningsleieren til Tyrkia kunne ikke blitt gjennomført hvis vi ikke hadde fått europacup-penger fra Norges Fotballforbund, sier Moe Dyrhaug

 • Skal være nådeløst åpne og gode på samhandling

— Vi har den siste måneden vært veldig nøye på å skape en felles virkelighetsforståelse for at vi må gjennomføre denne prosessen. Vi har vært åpne med ansatte og ut til alle som bryr seg om klubben. Den åpenheten skal vi fortsette med. Alt som skjer i RBK skal tåle dagens lys. Vi vil at media setter kritisk fokus på oss. Det gjør oss enda bedre, sier Alstad.

Gir ledelsen ros

Med 11 personer ute i løpet av relativt kort tid, forsvinner også mye kompetanse samtidig. Alstad ser utfordringen, men mener at Rosenborg som klubb ikke blir svekket med færre folk.

— Det er mange gode og veldig flinke folk som forsvinner. Men en organisasjon skal tåle omorganiseringer, og det er jeg sikker på at RBK også gjør, sier han.

AMU-leder Leif Husvik har vært tett på prosessen, og er lei seg for at gode kolleger forsvinner. Men samtidig er han glad for at prosessen har vært åpen hele veien.

- Det er ingen som ikke har visst hva som skulle skje. Det skal ledelsen ha ros for. Vi måtte gjennom det her, og alle har gjort det beste for at det ble minst mulig støy , sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien