Fotball

Sandefjord rystet Molde – scoret seiersmålet på overtid da topplaget var to mann mindre

Molde tok ledelsen, men et rødt kort rett før pause snudde opp ned på kampen. Sandefjord vant til slutt etter å ha fått straffespark på overtid.

 • NTB

Sandefjord – Molde 2–1

Molde kunne krøpet opp på like mange poeng som serieleder Bodø/Glimt med seier over Sandefjord. Da Ola Brynhildsen ga romsdalingene ledelsen virket det å være en oppgave bortelaget var komfortable med, men Sandefjord utlignet fort.

Fredrik Sjølstads røde kort like før pause gjorde ting vanskelig for Molde, og i starten av overtiden fikk Sandefjord straffe. Der var Marc Vales sikker og sørget for 2-1-seier til laget fra hvalfangerbyen. Resultatet betyr at Bodø/Glimt kan skaffe seg seks poengs luke til Erling Moes menn med seier over Strømsgodset søndag.

Sandefjord gjør et byks på tabellen opp til en foreløpig 10.-plass med sine 13 poeng.

– Det var deilig! Vi jobbet for hverandre og sto på i 90 minutter i dag, sa Sandefjord-ving William Kurtovic til Eurosport.

Det ble en frustrerende aften for Ola Brynhildsen og Molde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Les også

Slik har Molde fått de tre beste høyrebackene i Eliteserien

Sjølstads mareritt

Det var som ventet bortelaget som kom best i gang i solsteiken. Kampen var sju minutter gammel da Molde rullet fint opp. Kristoffer Haugens presise innsvinger fant Leke James, som fikk stå helt alene, men nigerianeren klarte ikke å overliste Jacob Storevik i Sandefjord-buret.

Men etter kvarteret kom målet for Molde. Igjen var venstreback Haugen på farten, og han brukte Lars Markmanrud som rundingsbøye før han fant Ola Brynhildsen som satte inn ledelsen med en kontant avslutning.

Ledelsen varte i fire minutter. Et tilbakespill fra Brynhildsen ble for mye for Fredrik Sjølstad, som mistet fotfestet da han skulle vende. En oppmerksom Rufo knabbet ballen og satte fart mot mål. Spanjolens avslutning gikk via Martin Bjørnbak, før den føk inn i nettmaskene.

Vondt ble til verre for Sjølstad da han fikk marsjordre rett før pause. Forsvarsspilleren fikk sitt annet gule kort for holding av Marcos Celorrio.

Sjølstad var tydelig preget i intervjuet etter kampen:

– Jeg må først starte med å si unnskyld til lagkamerater, fans og alt. For det ble skjebnesvangert. Men så skal det sies at det aldri skulle vært gult kort det andre der. Dessverre helt horribelt dømt. Det ble et utslagsgivende rødt kort. Det var han som holdt meg hele veien, sa Sjølstad til Eurosport.

– Det er utrolig bittert, og jeg er lei meg.

Les også

Foreslår Leke James på landslaget – dette sier spissen selv

Sandefjord tok skalpen på gulljagende Molde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Overtidsdrama

– Vi startet egentlig ganske bra, men så spilte vi på oss noen unødvendige brudd. Målet imot skapte litt usikkerhet, men vi må opp på hesten igjen, sa Moldes kaptein Martin Bjørnbak i pausen.

2. omgang ble en tafatt affære. Det røde kortet virket å utjevne kvalitetsforskjellene mellom lagene, men Brynhildsen var nær scoring da han kom alene med keeper et kvarter før slutt. 21-åringen satte imidlertid ballen i nettveggen.

Molde-kaptein Martin Bjørnbak fikk seg en smell like ført slutt og måtte hinke av banen, uten å bli erstattet, siden Molde hadde brukt opp byttene sine.

– Vi begynner å komme ganske langt ned på stopperlista nå, erkjente Molde-trener Erling Moe.

Det så ut til å ebbe ut med uavgjort da Sandefjord plutselig fikk straffe ett minutt ut i overtiden. Marc Vales utnyttet sjansen han fikk til å bli matchvinner.

Sandefjord reiser til Drammen for å møte Strømsgodset i neste runde, mens Molde tar imot Brann.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Sandefjord

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  – En av de svakeste prestasjonene av en Molde-spiller på lang tid

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Børsen: Brann-sliteren får ros

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Frustrasjon i Molde-leiren: – Dette var en kamp hvor det mest gikk oss imot

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Molde svarte Bodø/Glimt med storseier i Drammen

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Helsvart kveld for Sjølstad: – Dette vil jeg glemme fortest mulig

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Så lenge må MFK klare seg uten forsvarsbautaen