Fotball

Fortvilelse hos Troms-klubber: – En leder ringte meg, helt på gråten

At bredde- og barnefotballen kanskje må vente til 1. september med å spille kamper har skapt reaksjoner. Og i Troms Fotballkrets frykter de tilbudet til de svakeste vil rammes.

KAMPARENA: Bjerkakerbanen er en av banene det skulle vært spilt mye kamper på om dagen. Men barn- og ungdom må inntil videre vente.

Toppfotballen har for flere uker siden fått beskjeden om at de både får drive med kontakttrening og kamper i sommer og høst etter å ha vært rammet av koronaepidemien. Men for barn og ungdom gjelder ikke annet enn at de får trene med fullkontakt. Vanlige kamper må de vente med. Både fullkontakttrening og kamper er også foreløpig i det blå for alle spillere over 20 år som ikke spiller i de tre øverste divisjonene for herrer, eller to øverste for kvinner.

Onsdag omtalte VG et internt notat der det fra helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet antydes at disse må vente til minst 1. september før de kan spille kamper. Fredag skal myndighetene komme med en anbefaling, og det spekuleres på om de vil følge anbefalingen som er gitt.

Les hele saken med abonnement