Hauge inne i Lagerbäck-varmen – kan debutere mot Serbia

Bodø/Glimts Jens Petter Hauge er inne i Lars Lagerbäcks landslagstropp før Serbia-kampen neste torsdag. Martin Ødegaard gjør comeback etter knetrøbbel.

Jens Petter Hauge bytter ut U-21-landslagets drakt med A-lagets.

Hauge har vært en av Eliteserien-høstens store profiler. Han var en av banens aller beste (en målgivende pasning og en scoring) i Glimts bortetap (2–3) mot Milan i europaligakvalifiseringen forrige uke.

Det bidro til å overbevise Lagerbäck. Den svenske veterantreneren har sett de aller fleste Glimt-kampene i høst.

Hauge fyller snart 21 år og har totalt 46 aldersbestemte landskamper, men ingen for A-laget.

Jens Petter Hauge har vært glitrende for Bodø/Glimt i år.

– Han har utviklet seg veldig fort. Det som gjør ham ekstra interessant er spillertypen. Han har fortsatt mye å lære og må få et høyere laveste nivå. Men han har X-faktor og er kvalifisert. Langsiktig kan han bli en veldig god spiller for landslaget, sa Lagerbäck under uttaket.

Han trakk spesielt frem Glimt-spillerens egenskaper én mot én.

– Han kan gå både til venstre og høyre og er ganske rask. Jeg kjenner ham ikke personlig, men både i intervjuer og på banen ser han ut til å være mental sterk. Det må du være på dette nivået.

Les også

Herjet med AC Milan. Nå skal storklubben være interessert i å hente Jens Petter Hauge.

Martin Ødegaard meldte forfall til september-kampene etter en vrien periode med jumper knee-skade. Disse problemene synes nå å være under kontroll.

Ødegaard har startet begge Real Madrids seriekamper i høst, men ble byttet ut ved pause mot Betis lørdag.

Martin Ødegaard og landslagssjef Lars Lagerbäck møtes igjen for tre kamper på Ullevaal i løpet av sju dager.

Stor tropp

Landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt ut 26 spillere i troppen. Det har sammenheng med at Norge skal spille tre kamper i den kommende samlingen.

André Hansen er tilbake på keeperplass i landslagstroppen etter å ha vært ute med skade sist. Han utgjør trioen sammen med Ørjan Håskjold Nyland og Rune Almenning Jarstein.

Inne i troppen er også Coventry-proffen Leo Skiri Østigård. Han får selskap i forsvarsleddet av blant andre Sigurd Rosted og Stefan Strandberg,

Les også

Detaljene som hjelper Haaland: Tar isbad og bruker spesialbriller for å få sove bedre

Serbia neste

Norge møter Serbia hjemme i EM-omspillets semifinale torsdag neste uke. Blir det norsk seier, venter «finale» om EM-billett mot Skottland eller Israel 12. november. Også den kampen er lagt til Ullevaal stadion.

Lagerbäck har et uvanlig tett kampprogram foran seg. Allerede søndag 11. oktober venter Romania. Onsdagen etter er Nord-Irland motstander. Begge disse hjemmeoppgjørene inngår i Uefas nasjonsliga.

Her har Norge tre poeng etter de to første kampene. Det ble tap mot Østerrike og seier over Nord-Irland.