Solskjær tar selvkritikk: – Dårlig ordvalg av meg

Ole Gunnar Solskjær mener flere ting har forandret seg den siste tiden.

Manchester United slo Brighton komfortabelt i Ligacupen i midtuka.
  • Mats Haugland

I starten av april vakte Ole Gunnar Solskjær oppsikt da han uttalte at koronasituasjonen var noe Manchester United kunne «utnytte» til å fortserke laget når fotballen startet opp igjen.

Nå, et halvt år senere, har pipen fått en annen lyd. På fredagens pressekonferanse avklarte nordmannen uttalelsene sine i vår.

– Jeg synes ordvalget mitt - utnytte - var dårlig av meg. Jeg mente det ikke på den måten. Det jeg mente var at klubber kan komme til å miste spillere på grunn av situasjonen, og at det kan være interessant for oss, sier Solskjær ifølge The Guardian, og legger til:

– For øyeblikket har det ikke oppstått slike situasjoner. Vi har tapt masse penger, det samme har de andre klubbene gjort.

Troppen er sterk nok

Etter tapet for Sevilla i Europa League-semifinalen i august uttalte også 47-åringen at laget burde forsterkes.

– Det kommer til å bli en lang sesong, så vi trenger mer dybde i troppen. Vi må være smarte, sa Solskjær den gangen.

Donny van de Beek er Solskjærs eneste forsterkning dette overgangsvinduet. Det skal nevnes at klubben også har forlenget lånet med Odion Ighalo og hentet Dean Henderson tilbake fra utlån til Sheffield United.

Der flere av konkurrentene, med Chelsea i spissen, har brukt store summer på forsterkninger, har Manchester United kun hentet inn Donny van de Beek fra Ajax dette overgangsvinduet. Presset fra fansen om å få inn nye stjerner, er stort.

Før søndagens kamp mot Tottenham antydet derimot Solskjær at laget er sterkt nok om det ikke skulle bli ytterligere forsterkninger dette overgangsvinduet.

– Det er et annerledes scenario nå (enn i august). Etter bare to kamper kan jeg allerede se at mange spillere som ikke spilte så mye forrige sesong presterer veldig bra, sier Solskjær ifølge The Guardian.

Ryktene svirrer

Overgangsvinduet stenger allerede førstkommende mandag, så det begynner virkelig å haste for Solskjær om han har planer om å styrke stallen.

Ryktene har lenge svirret om at Dortmund-stjerne Jadon Sancho er Manchester Uniteds store mål dette vinduet, men tyskerne skal kreve vanvittige 1,3 milliarder kroner for engelskmannen.

Alex Telles.
Ousmane Dembélé.

Den siste tiden har også Porto-forsvarer Alex Telles og Barcelona-spiss Ousmane Dembélé blitt koblet til Manchester United.

– Det er mange måter å forsterke laget på. Vi jobber hver dag for å bli bedre. Vi må komme i form og holde oss skadefrie, jeg føler det er mer konkurranse om en plass på laget nå, sa Solskjær på fredagens digitale pressekonferanse.

Mourinho møter gamleklubben søndag.

Møter Mourinhos Tottenham

Neste test for Solskjærs menn er mot José Mourinhos Tottenham på søndag. United gikk på en smell i serieåpningen mot Crystal Palace, hvor de tapte 1–3, men slo tilbake med en heldig seier mot Brighton forrige helg.

Heller ikke Tottenham har startet Premier League-sesongen særlig bra, og står med fire poeng etter tre kamper.

– Spillerne blir friskere og sterkere for hver dag. Vi håper å se framgang, og vi trenger det trolig også på søndag. Vi må bli bedre ute på banen, sier Solskjær.

Manchester United - Tottenham spilles søndag kl. 17.30.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City55001431115
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk