Riise med drømmedebut – knuste naboene 6–0

(England - Nord-Irland 6–0) Hege Riise (51) har fått en drømmestart i sin nye jobb som landslagstrener for det engelske kvinnelandslaget.

OVERLEGNE: Hege Riises lag var fullstendig overlegne i treningskampen mot Nord Irland.

Riises lag ledet 3-0 etter kun 29 minutter spilt. Manchester City-spiller Ellen White (31) banket inn de to første scoringene, før lagvenninne Lucy Bronze (29) satte inn det tredje.

– Seks mål er åpenbart bra. Fire spillere får debuten og vi presset på gjennom hele kampen og ønsket å score flere mål, sier Hege Riise til BBC.

Etter pausen tok det ikke mer enn fire minutter før det fjerde målet lå i nettmaskene bak Nord Irland sin keeper. Det var White som hadde satte ballen i mål for tredje gang og sikret hattricket sitt.

– White er en leder og hun ønsker alltid å score mål. Hun ser alltid etter mulige løp inn i boksen, legger hun til.

West Ham-spiss Rachel Daly (29) gjorde vondt verre for sine naboer og satte inn mål nummer fem, da det sto 67 minutter spilt på klokken.

– Vi kunne sikkert scoret flere mål, men prestasjonene og energien i dag var veldig bra, så jeg er fornøyd, sier Riise.

HATTRICK: Ellen White scoret hattrick i Riises debut mot Nord Irland.
Les også

Hege Riise ut mot OL-president: – Skal ikke akseptere det

Riises lag fortsatte å presse fremover og det var tydelig at det var mange av spillerne som ønsket å vise seg frem for sin nye trener.

Manchester United-spiller Ella Ann Toone (21) kom inn til pause og brukte ikke mer enn en halvtime før hun satte inn kampens sjette mål fra straffemerket. Det var både Toones første kamp og mål for landslaget.

Den norske treneren fikk en drømmestart i sin nye jobb og knuste naboene 6–0 i sin første kamp.

Les også

Hege Riise ny England-trener: – En stor mulighet for meg

Riise ble ansatt som midlertidig trener for det engelske kvinnelandslaget 19. januar.

– Det er en stor mulighet for meg. En kjempeutfordring og noe jeg ser veldig frem til. Utrolig spennende, sa Hege Riise til Romerikes Blad etter ansettelsen.

Phil Neville forlot stillingen for å ta over som hovedtrener i MLS-klubben Inter Miami. Hans erstatter Sarina Wiegman, som nå trener det nederlandske landslaget, trer ikke inn i England-jobben før etter OL til sommeren.

Det betyr at Riise skal lede den engelske fotballandslaget gjennom de olympiske lekene i 2021.