Solskjær slo tilbake. Så kom han med en tirade: – En vits

Manchester United vant mot Everton etter en marerittstart. Etter kampen kom Ole Gunnar Solskjær med sterk kritikk av kampprogrammet.

Ole Gunnar Solskjær har vært en presset mann. Lørdag slo han tilbake.

Everton – Manchester United 1–3

Tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino er i engelske medier blitt hyppig omtalt som Ole Gunnar Solskjærs erstatter den siste uken.

Nordmannens svake resultater denne sesongen har ikke gått upåaktet hen. Det pinlige hjemmetapet mot Arsenal forrige helg ble etterfulgt av nok et tap i midtukens Champions League.

Før lørdagens oppgjør mot Everton var den tradisjonsrike klubben helt nede på 15.-plass. Det er uhørt i en klubb av den størrelsen.

Nå kan derimot Solskjær få pusterom igjen – enn så lenge. United fikk en marerittstart, men snudde kampen og vant til slutt 3–1.

– Nok en gang slår Ole Gunnar Solskjær tilbake når presset er som størst, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampen.

Bruno Fernandes’ innlegg gikk rett i mål.

Solskjær raste etter kampen

Til tross for en svært solid seier, var det kun én ting Solskjær var opptatt av etter kampen. Han uttrykte stor misnøye med kampprogrammet.

Den siste uken har United spilt søndag (hjemme mot Arsenal), onsdag (borte mot tyrkiske Başakşehir) og lørdag formiddag (borte mot Everton).

– Vi var dømt til å feile. Vi har vært i Tyrkia, vi har spilt masse kamper denne sesongen allerede. Det er en skandale. Jeg kan ikke hylle guttene nok. Det er alt jeg vil prate om i dag, sa Solskjær i et intervju vist på TV 2.

– Hvordan kan de sette oss opp lørdag formiddag etter en Champions League-kamp i Tyrkia på onsdag? Hvem er ansvarlig? Jeg har fått nok. Man må skjønne hvor mentalt og fysisk krevende dette er for spillerne midt i en pandemi. Det er en vits, raste nordmannen.

Solskjær var blant annet svært misfornøyd med at Luke Shaw måtte forlate banen med en skade.

Ole Gunnar Solskjær i diskusjon med Victor Lindelöf.

Solskjærs stjernesignering hylles

Bruno Fernandes ble kampens store spiller. Portugiseren scoret to og assisterte Uniteds tredje for dagen.

26-åringen har vært svært god siden Solskjær hentet ham i januar. Nå står han totalt med 18 mål for klubben.

– Produksjonen hans siden han kom til United, er helt syk, sier Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

– Han har vært involvert i så mange målgivende pasninger og scoringer. I dag sto han frem på en helt ekstrem måte, supplerte den tidligere landslagskeeperen.

Fernandes var naturligvis fornøyd etter 3–1-seieren.

– Det var en flott avslutning på kampen. Vi vet hva vi måtte gjøre, og vi spilte bra, sier han til BT Sports.

Bruno Fernandes scoret to og assisterte Edinson Cavani.

Syv magiske minutter

Innledningsvis var Solskjærs menn det førende laget i ettermiddagssolen i Liverpool.

Anthony Martial ble spilt inn bak Everton-forsvaret etter kvarteret. Franskmannen fikk avsluttet, men forsøket gikk noen få centimeter til side for mål.

Så, i løpet av 13 minutter, kom høydepunktene som perler på en snor:

  • 19 minutter: Teknikeren Bernhard fikk rom på hjørnet av sekstenmeteren. En rapp høyrevending, etterfulgt av en følsom avslutning i nærmeste hjørne – og vips – 1–0 til Everton.
  • 25 minutter: Luke Shaw fikk slå upresset inn fra høyre, der en umarkert Bruno Fernandes steg til værs. Hodestøtet var velplassert og utagbart for Everton-keeper Jordan Pickford. 1–1.
  • 28 minutter: Nærmest umiddelbart etter scoringen kom Lucas Digne fri på venstrekanten. Everton-spilleren lukket øynene og dundret til. Skuddet smalt i metallet.
  • 32 minutter: Så hadde Solskjærs menn snudd kampen på noen få minutter. Fernandes la høyt inn mot Marcus Rashford, og plutselig lå ballen i mål. På reprisene så man at Rashford ikke var borti ballen, og dermed kunne portugiseren juble for dagens andre scoring.
Jordan Pickford holdt på å levere en skikkelig keeperbrøler.

Klatrer på tabellen

Annenomgang var ikke i nærheten av å være like innholdsrik som de første 45 minuttene.

Everton-tilhengerne må ha satt ettermiddagskaffen i halsen da Pickford var i det gavmilde hjørnet etter 60 minutter. Keeperen glapp ballen i sekstenmeteren, men en presset Harry Maguire avsluttet over det tomme buret.

United fikk en alle tiders mulighet med 18 minutter igjen. Rashford var helt alene igjennom, men denne gangen leverte Pickford en strålende beinparade.

På overtid satte Edinson Cavani sitt første mål i United-trøyen. Dermed endte det 3–1 til Solskjær og co.

Seieren sender Manchester United opp på 13.-plass før helgens resterende Premier League-kamper.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk