Nådeløs Van Dijk etter tap: – Alle må se seg selv i speilet

(Leicester – Liverpool 1–0) For første gang denne sesongen gikk Liverpool av banen uten mål, og luken opp til Manchester City begynner nå å bli stor for Jürgen Klopps menn.

NEDTUR: Virgil van Dijk applauderte bortefansen etter tapet mot Leicester, og var i etterkant klar på at laget måtte prestere bedre for å henge med i tittelkampen.

I 34 kamper på rad hadde Liverpool scoret, med kvartfinalen i Champions League hjemme mot Real Madrid (0–0) i midten av april som den forrige kampen de røde fra Beatles-byen gikk målløse av banen.

Borte mot Leicester tirsdag kveld hadde Liverpool en rekke store sjanser, men Mohamed Salah bommet på straffespark (og returen), Sadio Mané bommet alene med keeper og Diogo Jota fikk heller aldri ballen forbi en storspillende Kasper Schmeichel.

Istedenfor var det Ademola Lookman som ble matchvinner, med et lurt skudd like før timen var spilt. Liverpools midtstopper Virgil van Dijk kom ikke tett nok opp i vingen, som avsluttet ned i det nærmeste hjørnet.

– Jeg har ingen god forklaring for i kveld (tirsdag). Å finne den er min fremste bekymring, ikke City, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC etter kampen.

Virgil van Dijk var tilbake for Liverpool etter coronasmitte, og var heller ikke fornøyd med prestasjonen.

– Alle må se seg selv i speilet og forbedre seg, sier han til Amazon Prime.

Etter 19 kamper – halvspilt sesong – har Manchester City 47 poeng og med det en luke ned på seks poeng til både Liverpool og Chelsea.

– Det er en stor luke. I tillegg skal vi spille mot Chelsea (2. januar). Det var ikke planen vår å gi City muligheten til å stikke ifra. Hvis vi spiller som i kveld, så kan vi ikke tenke på å hente igjen City, sier Klopp, og la til at de må ta til seg lærdom fra tapet mot Leicester.

FANT IKKE VEIEN TIL NETTMASKENE: Jürgen Klopp prøvde seg med en «pep talk» med et drøyt kvarter igjen, men det ville seg ikke for Liverpool tirsdag kveld.

Van Dijk er klar på at det fremdeles er lenge igjen av sesongen, og minner på at kalenderen enn så lenge viser desember.

– Du har sett det med covid-19 og skader – det er mye som kan endre seg. Det er ikke vits å se på City eller Chelsea eller andre lag rundt oss. Vi må se på vår egen prestasjon og forbedre oss, sier Van Dijk.

Heller ikke tidligere Liverpool-spiller (1990–1994) Don Hutchison, som nå jobber som fotballekspert for BBC, vil utelukke Liverpool i tittelkampen, men tror tirsdagens tap var tungt for Premier League-mesterne fra 2019/20-sesongen.

– De har bommet på så mange sjanser. Det er et slag i magen for Klopp, sier Hutchison.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk