Uventet helt reddet Tyskland: – Trenger slike historier

AL KHOR (VG) (Spania – Tyskland 1–1) Verdensmesteren fra 2014 er i trøbbel igjen, men en sen scoring av innbytter Niclas Füllkrug (29) øker sjansen for å unngå nok et mageplask.

– For en lettelse, skriver den tyske storavisen Bild etter at ett poeng ble reddet.

Med et nytt tap for Tyskland ville et japansk poeng mot Spania være nok til å sende Tyskland ut allerede i VM-gruppespillet for andre gang på rad.

Og det så en stund mørkt ut da da den spanske superinnbytteren Álvaro Morata sendte Spana i ledelsen halvveis i andre omgang.

La du merke til disse tilskuerne?

Da svarte Tyskland-sjef Hansi Flick med et trippelbytte. Det var imidlertid ikke Bayern München-stjernen Leroy Sané som sto frem og reddet tyskerne, men den 29 år gamle Werder Bremen-spissen Niclas Füllkrug.

– Det er fortsatt rom for forbedringer, men vi får håpe at alt ordner seg i den siste kampen, sa Füllkrug til tyske ZDF etter kampen.

– Niclas Fullkrüg... Vår superjoker! For et mål. Dette er fotball. Dette er sport. Man trenger slike historier for å gå videre, sier Thomas Müller etter kampen, ifølge TV 2.

I det som kun var hans fjerde landskamp satte han inn sitt andre landslagsmål – et mål som må sies å være betydelig viktigere enn 1–0-scoringen mot Oman i privatlandskampen før VM-start.

Den spanske landslagsstreneren Luis Enrique fikk spørsmål om han hadde hørt om Tyskland-helten på pressekonferansen etter kamp.

– Ja, han er en veldig god spiss. Gratulerer til ham for målet.

Füllkrug står oppført med ti mål i årets sesong i Bundesliga. Kun RB Leipzigs Christopher Nkunku har flere mål (12) enn Füllkrug på det gjeveste nivået i Tyskland.

– Jeg vil bli overrasket hvis Tyskland kommer til å utfordre om VM-tittelen, sier den tidligere tyske landslagssjefen Jürgen Klinsmann ifølge BBC.

Spanias suverene målforskjell gjør at tyskerne skal få det tøft med å passere spanjolene. De bør dermed håpe at Spania tar minst ett poeng mot Japan i siste kamp. I så fall vil det trolig holde å slå Costa Rica.

VG Live: Få full oversikt over tabellen i gruppe E her.

Spanjolene var flere klasser bedre enn Costa Rica i første kamp, og var også nærmest da Dani Olmo hamret til før det var spilt syv minutter. Manuel Neuer slo ballen i tverrliggeren og ut.

I andre enden holdt Spania-målvakt Unai Simón på å tabbe seg ut da han spilte ballen rett i føttene på Serge Gnabry, men slapp med skrekken.

Tyskerne jublet intenst da Antonio Rüdiger fikk nettkjenning like før pause, men scoringen ble annullert for offside av VAR.

Etter pause scoret altså spanjolene først, før tyskerne reddet et viktig poeng. Nå er det helt åpent før siste runde, som spilles torsdag kveld klokken 20.00.