Moe om Wolff Eikrem: – Norges smarteste fotballspiller

HAMAR (VG) (HamKam-Molde 0–4) Han herjet etter å ha vært ute to kamper med karantene. Magnus Wolff Eikrem (32) kom tilbake og viste høy klasse.

BLIKK FOR FOTBALL: Magnus Wolff Eikrem herjet med Jakob Michelsens HamKam.

– Han er Norges smarteste fotballspiller. Det står jeg inne for, sier Molde-trener Erling Moe til VG etter Wolff Eikrem var involvert i tre av fire mål på Briskeby. På den fjerde scoringen var han byttet ut.

– Han gjør noe med medspillerne og han gjør noe med motspillerne. Han er utrolig dyktig til å se løsninger før de oppstår. Det gjør ham så viktig for oss, beskriver Erling Moe.

Wolff Eikrem dirket opp HamKam-forsvaret nesten umiddelbart. Plutselig hadde han et stort rom bak hjemmelagets backkjede og angrepet endte med at hjemmelagets Brynjar Ingi Bjarnason sendte ballen i eget mål.

I SENTRUM: Magnus Wolff Eikrem midt i jubelen etter frisparkmålet.

Etter pause fortsatte Eikrem-showet. Et frispark fra skrå vinkel ble «curlet» i motsatt kryss.

– Jeg har ventet 10 dager på å få spille. Så jeg har øvd litt på frispark. Det er positivt at det kommer ut i kamp, sier han.

Wolff Eikrem leste hjemmelagets Fredrik Sjølstads pasningsforsøk som en åpen bok, snappet ballen og tredde den umiddelbart gjennom til Kristian Eriksen, som scoret mot HamKam på en emosjonell dag.

– Magnus har en ro rundt seg, pasningstrygghet og ser ting ingen andre ser. Han er helt fantastisk å spille med. Jeg prøver å lære, sier Eriksen til VG.

Tidligere Molde-spiller Sjølstad opplevde et mareritt mot gamle lagkamerater. Fem minutter etter pasningsfeilen felte han Erling Knudtzon. Sivert Mannsverk scoret på straffesparket.

Magnus Wolff Eikrem dro linjene til sin egen utvisning på Åråsen 23. april.

– Jeg vet hvordan Sjølstad føler seg i dag. Jeg følte det samme. Helt alene, beskriver han.

– Jeg mener at det ikke var rødt. Mitt første og forhåpentligvis siste røde kort, sier han.

Molde-eleganten ble satt ut av spill i 14 dager.

– Jeg har ligget på laderen og ventet. Det var godt at vi vant og spilte bra, sier han etter Moldes andre strake seier. De fire første kampene ga bare ett poeng.

– En god prestasjon. Den soliditeten vi hadde i fjor er tilbake. Det gir oss en trygghet vi ikke hadde i de første kampene. Vi er bedre defensivt, beskriver han.

Selv tryllet Magnus Wolff Eikrem offensivt.

– Forskjellen på Magnus og mange andre er at han ikke blir stresset. Han får ballen og er helt rolig. Han har veldig mye bedre tid enn mange andre, forklarer Erling Moe.

MOLDE-TRENER: Erling Moe i diskusjon med 4. dommer Hemran Holthe.

Det er snart syv år siden Magnus Wolff Eikrem spilte den siste av sine 17 landskamper.

– Jeg har sluttet å tenke på det, sier Erling Moe. Molde-treneren legger til med et smil:

– Jeg liker å ha spillerne mine hjemme på trening i landslagsperiodene. Så jeg vil ikke begynne å prate ham inn på noe landslag. Dem har jo et ganske bra arsenal der.

Martin Ødegaard scoret søndag igjen for Arsenal.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk