Wolff Eikrems samboer Berit Ingeborgvik Talseth åpnet opp i podkast før hun gikk bort

Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem (32) mistet samboeren i september. Et halvt år senere er en podkast hvor hun åpnet opp om den siste tiden publisert.

FORTALTE OM SORGEN: Magnus Wolff Eikrem delte sammen med Molde FK en pressemelding som kommuniserte samboer Berit Ingeborgvik Talseths dødsfall etter lengre tids kreftsykdom. Her er Eikrem på vei av banen etter å ha spilt mot Aalesund to dager senere.

Ingeborgvik Talseth gikk bort natt til fredag 16. september i fjor etter lengre tids kreftsykdom. Hun ble 28 år gammel.

Før sin egen bortgang, gjestet hun podkasten til Martine Halvorsen – «Sykt Ærlig Med Martine» – for å snakke om døden som kom og livet hun skulle forlate.

Intervjuet ble publisert fredag, et drøyt halvår etter hennes dødsfall.

I det følelsesladde intervjuet snakker hun åpent om at hun ikke fryktet å dø, men heller å bli dårlig før hun skal dø, og hvordan samboer og Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem har vært den viktigste støtten i den tøffe tiden etter at hun fikk diagnosen første gang i 2019.

– Jeg håper han klarer å gå videre, at han ikke blir veldig lei seg og kaster bort det livet man har fått på grunn av noen som ikke er det lengre. Da vil jeg heller at han skal være med noen andre som kan gi ham det vi håpet å få sammen, sier Talseth i podkasten.

Dødsfallet preget Fotball-Norge: Wolff Eikrem spilte kamp mot Aalesund bare to dager etter og fikk støtteerklæringer fra hele landet.

Wolff Eikrem er kjent med at VG omtaler episoden.

Talseth fortalte at samboeren har vært utrolig sterk gjennom hele sykdomsperioden, og trakk frem hvordan fotballen er en friplass i alt det vonde de gikk gjennom som par. Også derfor valgte de å holde Talseths sykdom i den nærmeste kretsen rundt paret.

Spurt om hvilke drømmer hun har hatt, kom tårene igjen.

– Jeg tror jeg har hatt veldig vanlige drømmer. Jeg har veldig lyst til å bli mamma, for eksempel, og jeg har hatt veldig lyst til å gifte meg. Det blir null av null. Og så hadde jeg veldig lyst til å ta utdanning, og jeg fikk bacheloren i posten da jeg kom hjem fra operasjon i Oslo, sa hun.

Talseth sa til Halvorsen at hun har tenkt mye på hvordan Eikrem må begynne på nytt etter henne. Da hun så hvor stolt svigerforeldrene ble da Eikrems søster fikk barn, var det vanskelig å vite at de ikke kunne gjøre det samme, sa hun i podcasten.

– Jeg håper jo at Magnus en gang får oppleve det, selv om det ikke er med meg. Han hadde blitt en veldig fin pappa, sa Talseth i intervjuet.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk