Haaland vil «lure» Liverpool-stjerne

Erling Braut Haaland står onsdag ansikt til ansikt med mannen som nylig ble kåret til årets fotballspiller i verden. Han tror Virgil van Dijk kan lures.

Erling Braut Haaland er klar for duellen mot Virgil van Dijk.

Haaland scoret tre ganger da Salzburg innledet mesterligaen mot Genk og ble et glohett navn i Fotball-Europa. Onsdag er selveste Liverpool motstander på Anfield.

Der får den norske måltyven brynt seg mot det nederlandske fyrtårnet Virgil van Dijk, som nylig fikk FIFA-prisen som årets spiller, stemt fram av landslagssjefer, landslagskapteiner og journalister fra hele Europa.

19 år gamle Haaland vet at duellen mot van Dijk ikke blir enkel, men ser ikke helmørkt på det.

– Jeg tror ikke du kan trene på å spille mot ham, men du kan trene på ting du kan gjøre for å lure ham og få ham ut av spill, sier rogalendingen i et intervju med redbull.com.

Les også

Klopp hyller Haaland som en fantastisk spiller: – Gratulerer, Norge!

Best i verden

Liverpool har ikke avgitt poeng så langt i Premier League denne sesongen, men Anfield-klubben røk 0-2 for Napoli i den første kampen i mesterligaen.

Dermed er det etter alle solemerker et revansjelystent Liverpool-mannskap som går på banen onsdag.

– Vi må spille vårt aller beste, hele laget, for å ha noen sjanse mot Liverpool. Det blir en tøff kamp på Anfield, men de er mennesker akkurat som oss, sier Haaland.

Han kaller onsdagens motstander «verdens beste lag», men ser likevel ikke at et formsterkt Salzburg er slått på forhånd.

– Alt er mulig. Vi er fryktløse, vi er ikke redde for noen, og vi ønsker alltid å angripe, sier den norske måltyven.

Les også

Treneren med gode Haaland-nyheter

Ubeseiret

Salzburg topper den østerrikske eliteserien. Etter ni serieomganger har storklubben fortsatt ikke tapt. Fem poeng skiller ned til tabelltoer LASK.

Erling Braut Haaland har slitt med sykdom i oppkjøringen til Liverpool-kampen, men er med i troppen som har reist til England.

I den andre kampen i mesterligaens gruppe E onsdag, skal Sander Berge og Genk ut mot Napoli på hjemmebane. Genk skal forsøke å slå tilbake etter 2-6-smellen mot Salzburg i åpningskampen.