Fotball

Nilsen ble presentert som ny AaFK-trener: – Et enormt potensial

Lars Arne Nilsen ble presentert som ny AaFK-trener på Color Line Stadion.

Lars Arne Nilsen er AaFKs nye trener.
  • Kristian Stenerud
  • Odd-Sølve Grannes

Allerede mandag meldte NRK at Nilsen var i forhandlinger med AaFK, mens Eurosport meldte om enighet mellom partene tirsdag morgen. Styreleder Jan Petter Hagen hevdet derimot at det ikke var noen enighet.

– Vi er i en prosess med å ansette ny hovedtrener, og vi har ikke satt noen frist for når vi skal konkludere, uttalte Hagen.

Tirsdag formiddag erfarte Sunnmørsposten at Lars Arne Nilsen og AaFK nå kommet til enighet om en avtale. 14.30 ble han presentert som ny trener.

– Han har sterk motivasjon, lokal forankring og passer godt til profilen, sa Hagen på pressekonferansen.

  • LEST DENNE? Dette sier AaFK-kjennerne om Nilsen-ansettelsen: – Får statue om han klarer det

– Enormt potensial

Lars Arne Nilsen ble i starten av august sparket som Brann-trener. Han er klar på at han er klar for å ta fatt på en ny jobb.

– Jeg har hatt tre uker ferie, og det er altfor lenge. Jeg kjenner noen av spillerne, det er en flott gjeng, og jeg gleder meg til å møte dem, sier Nilsen til Sunnmørsposten.

Den tidligere Hødd-spilleren er klar på hvorfor han takker ja til jobben.

– Det er en klubb med et enormt potensial. Det er positive folk, og jeg ble giret etter den første praten, og så har jeg ikke noe å gjøre for tiden. Det passet ganske bra, sier Nilsen.

45 poeng

Nilsen er fullstendig klar over at han først må gjøre en jobb på kort sikt, likevel har han signert en kontrakt ut 2023. Aalesund ligger sist i eliteserien etter halvspilt sesong.

– Det er 45 poeng å spille om, og vi trenger ikke mer enn halvparten av dem, men vi må selvfølgelig begynne å vinne kamper. Jeg har troa på det, så må jeg bare møte spillerne og finne ut hvem av dem som har det. Det er de vi må ha med videre, sier Nilsen.

Han har en ganske klar tanke på hvordan AaFK kan slå Start, som ligger på 15.-plass, i bortekampen søndag.

– Jeg har akkurat møtt Start med Brann og har et kanskje klart bilde av dem. Jeg kjenner kanskje Start bedre enn AaFK, og jeg en tanke om hvordan vi skal slå dem. Nå må vi legge en plan og komme oss på feltet, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Aalesunds FK
  2. Eliteserien