Fotball

Nå er lille Færøyene foran Norge på FIFA-rankingen: - Veldig gøy

Tidenes svakeste plassering for Per-Mathias Høgmos lag.

Markus Henriksen og Norge har falt elleve plasser på FIFA-rankingen. Landslaget har aldri vært lavere. Foto: NTB SCANPIX

  • NTB

Det norske herrelandslaget i fotball faller elleve plasser på FIFA-rankingen, og er forbigått av blant annet Færøyene.

Norge står med kun tre poeng (mot San Marino) i VM-kvalifiseringen etter tre runder, noe som sender Per-Mathias Høgmos lag ned på en 81.-plass. Det er tidenes svakeste plassering for Norge.

Les også

  1. Høgmo leder Norge mot Tsjekkia

  2. Norge styrer mot tidenes verste på FIFA-rankingen 

— Veldig gøy

- Det er veldig gøy. Vi har spilt mange gode landskamper i det siste. Dette viser vel at Færøyene gjør noe riktig, sier Rógvi Baldvinsson.

Han har 28 landskamper for Færøyene, men snakker Stavanger-dialekt. Store deler av karrierene har han tilbragt i Rogalandsklubber, og nå spiller han i Vidar i 2. divisjon.

— Om det har vært et mål å komme foran Norge vet jeg ikke, men vi har fulgt litt med på det. Men at det var realistisk å klare det så fort vet jeg ikke, sier Baldvinsson.

Les også

Huseklepp skriver toårskontrakt med Haugesund

— Får bruke det for alt det er verdt

Han sier han allerede har sendt noen stikk til sine norske venner og lagkamerater.

— Det er jo bare på tull, men vi får bruke det for alt det er verdt, sier Baldvinsson.

Det er den svakeste plasseringen det norske landslaget har hatt siden rankingen ble innført i 1993. Den forrige bunnoteringen var 76.-plass fra september 2014. Vi besøkte Færøyene i fjor:

Les også

Han er 19 år og stjerne på landslaget. Nå risikerer Norge å bli forbigått av Færøyene på FIFA-rankingen

Baldvinsson mener Norge med sine fem millioner innbyggere bør ligge godt foran Færøyene med sine knappe 50.000. — Norge kommer alltid til å produsere gode fotballspillere, men det er ikke alltid de 11 beste utgjør det beste laget. Du må finne de som passer sammen, og det ser det ikke ut som de har funnet, sier 27-åringen.

Han sammenligner Færøyene med Island, og begge landene har fulgt noenlunde samme oppskrift som landet som sjokkerte Europa under EM i sommer.

I Norden er det kun Finland (101.-plass) som ligger bak det norske landslaget. Færøyene klatrer 37 plasser opp til en 74.-plass, mens lag som Curaçao (77.) og Saint Kitts og Nevis (73.) også ligger foran Norge.

Les også

Tidligere toppdommer slet med tvangstanker: - Jeg følte angsten komme

Danmark faller fire plasser

Åge Hareide har også fått en tøff start på VM-kvalifiseringen med sitt danske mannskap og faller fire plasser til 50.-plass på rankingen. Sverige rykker derimot to plasser fram til 39.-plass.

Norges neste VM-kvalifiseringsmotstander, Tsjekkia, faller også på rankingen og ligger på plassen bak Sverige. Det er sju plasser dårligere enn i september.

Montenegro (56.-plass) er laget som klatrer mest på oktoberrankingen med 49 plasser.

Argentina beholder førsteplassen på FIFA-rankingen. Tyskland rykker opp til annenplass, mens Brasil har tredjeplassen. Belgia, som var nest best på september-rankingen, faller til fjerdeplass og ligger foran Colombia.

Spania har kommet seg inn blant topp ti på bekostning av Wales og ligger på 10.-plass. (©NTB)

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball