Fotball

Blodig Hegerberg måtte ut i Smeruds vikarkamp

Norges møte med OL-finalist Sverige på Sør Arena endte målløst. Like før slutt måtte superstjerna Ada Hegerberg ut med hodeskade.

Ada Hegerberg ble skadet i en duell i landskampen mot Sverige.
 • Herman Folvik

Norge-Sverige 0-0:

SØR ARENA: 1450 tilskuere fulgte U21-landslagstrener Leif Gunnar Smeruds vikaropptreden som norsk landslagssjef for kvinner, etter Roger Finfjords avgang til tross for at han tok Norge til sommernes EM-sluttspill. Det endte målløst mot rivalene fra Sverige i en nokså sjansefattig kamp.

— Det var gøy. En fin arena, og det er kult å spille mot Sverige. Det var kjipt at vi ikke fikk et mål, vi fortjente det, men vi møter ett topplag og de gjør det ikke lett får oss, sier Caroline Graham Hansen, kanskje Norges beste denne mandagen.

— Det har vært en bra samling med mye nytt. Derfor burde vi se det positive at vi fikk prøvd ut det, fortsettter hun.

Det var svenskene som kom til den første farligheten ved Olivia Schough på et volleyskudd etter seks minutter. Men det ble med et skremmeskudd som gikk noen meter utenfor.

Ada Hegerberg under landskampen mot Sverige på Sør Arena.

Norge hadde mye ball i den første omgangen under vikartrener Lars Gunnar Smerud. Uten at det skapte særlig trøbbel for Sverige. Stort sett ble Norge stoppet før de kom i scoringsposisjoner.

— Vi møter et godt lag, men kommer til noen sjanser. VI har stor innsats og de jobber skjorta av seg. Jeg synes vi egentlig er ganske stabile og blokkerer muligheter. Utifra at vi kun har jobbet i få dager, og Sverige kommer med et ferdig lag, så er jeg ganske fornøyd med dette, sier Leif Gunnar Smerud.

Svenske muligheter

Norges største sjanse før pause kom ved Caroline Graham Hansen kort tid før pause. Etter fint gjennomspill av Ada Hegerberg dro hun seg fri langs dødlinjen, men ble stoppet av Hilda Carlen i Sveriges mål.

Norges kvinnelandslag med vikartrener Leif Gunnar Smerud før kampstart.

Sveriges kaptein, Caroline Seger, hadde to gode muligheter til å sørge for borteledelse til hvilen. Først mislykkes hun med en lobb over Ingrid Hjelmseth. På den andre muligheten fikk hun dratt seg fri fra det norske forsvaret og Hjelmseth, men på nærmest åpent mål avsluttet hun utenfor med venstrefoten fra kort avstand.

Hegerberg nære på dødball

Kampuret sto på 70 minutter før andre omgangs første store sjanse kom. Da etter en corner hvor ballen landet rett foran Ingvild Isaksen inne i feltet. Hun bommet på ballen, og den spratt til superstjernen Hegerberg. Fra 7-8 meter avsluttet hun utenfor.

Caroline Graham Hansen var arkitekten bak det meste av Norges farligheter, og gjorde en bra forestilling. Like etter Hegerbergs målsjanse, holdt Hansen og Hegerberg og komme seg fri i feltet, men en svensk tå i siste liten stoppet dem.

Jessica Samuelsson hadde en god mulighet til å føre Pia Sundhages lag foran etter 73 minutter fra 16 meter, men skuddet gikk over. Ingvild Isaksen satte en volley noen meter utenfor seks minutter senere.

Ada Hegerberg, som ble kåret til Europas beste spiller for kort tid, fikk seg en hodeskade like før slutt og blødde da hun måtte byttes ut like før slutt. Det skjedde etter en duell i feltet.

Hun måtte sy fire sting etter sammenstøtet.

Les også

 1. Målfest i serieavslutningen i 2.-divisjon

 2. Tidligere Start-keeper legger opp - har allerede fått ny jobb

 3. Smertene plager Sulland - aner ikke når hun blir spilleklar

 4. Løfshus for ett år siden: - Vi har ikke noe behov for kunstige apparater. Vi klarer oss med normal puls og pust

 5. LSK regner med å få straff, men reagerer mot Start-spilleren: - Bør vite at man ikke skal gjøre slikt

 6. Kraftig fallende seertall for Premier League

 7. RBK-treneren kritisk til ledelsen i Skiforbundet: - Toppene skyver Johaug foran seg

 8. Molde-spiller føler seg lurt av Solskjær

 9. Lagvenninne begynte å gråte da hun fikk spørsmål om Johaug: - Jeg lurer på hva jeg kan gjøre

 10. Dette hvisket en slagen Mourinho til Chelsea-sjefen

 11. 30 spillere nominert: Igjen kommer Gullballen til å dreie seg om disse to

 12. - En spennende utfordring

Les mer om

 1. Kvinnefotball