Fotball

Norsk talentspeider blir sportssjef i Monaco

<p>– Det er en stor ære for meg å få en slik jobb.</p>

Leverkusen. Agent for Leverkusen - Tor Kristian Karlsen (26) t.h. med verden som arbeidsområde. Her sammen med sjefen for talentspeidingen i klubben. Foto: Scanpix

  • Roy Ellingsen

Fotballsynseren Tor-Kristian Karlsen skal gjøre Monaco til topplag igjen.

Monaco har syv franske ligamesterskap, det siste i 1999-2000-sesongen. De har vunnet cupen fem ganger og ligacupen så sent som i 2003. De siste årene har de derimot slitt. Nå ligger klubben på nedre halvdel av fransk 2. divisjon. Det er der Tor-Kristian Karlsen kommer inn i bildet.

Kommer fra speiderjobb i Russland

Nordmannen blir ny sportssjef i klubben og skal føre dem tilbake i toppen, skriver TV 2.

– Det er en stor ære for meg å få en slik jobb i en så stor og tradisjonsrik klubb som AS Monaco. Nå er det vår plikt å forsøke å få klubben tilbake på det nivået den en gang var , forteller Karlsen til TV 2 Sporten.

Han forteller at hovedoppgaven blir å jobbe med det sportslige i klubben, både rundt A— og U-lagene.

Karlsen har de siste årene jobbet som speider for Zenit St. Petersburg.

At den styrtrike russeren Dimitrij Rybolovljev eier Monaco er trolig linken som gjør at Karlsen ble aktuell for jobben.

– Jeg har inntil nå jobbet i russisk fotball og vil tro at jeg har gjort et godt inntrykk der som gjør meg denne tilliten verdig , sier Karlsen til TV 2. Tidligere har han jobbet for klubber i Tyskland og England, i tillegg til en kort periode som sportssjef i Fredrikstad.

I Monaco blir Karlsen sjef over Thorstein Helstad. Den gamle goalgetteren har spilt åtte kamper denne sesongen, uten å få nettkjenning.

Les mer om

  1. Fransk fotball