Fotball

Rekdal: – De har sikkert en superidé om hvordan klubben skal bli

<p>For Kjetil Rekdal er AaFK allerede historie.</p>

27Rekdal
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik

Derfor vil han ikke ta en ny kamp med AaFK-ledelsen i media – selv om han tror han personlig ville tjent på det.

– Ja, det er klart jeg kunne tjent på det. Jeg sitter jo selvfølgelig inne på mye informasjon som helt sikkert hadde skapt en del rabalder både i media og rundt om. Men hvorfor skal jeg gidde det? Jeg er ferdig i AaFK og da orker jeg ikke å bruke mer energi på klubben. Jeg ser ingen grunn til å skyte med brannfakler eller snakke om gjengen som var min arbeidsgiver. De har helt sikker en superidé om hvordan klubben skal bli framover, sier den tidligere AaFK-treneren til Sunnmørsposten.

Han fulgte dagens pressekonferanse på Color Line stadion fra stolen hjemme i stua. Rekdal virker rolig og avbalansert overfor Sunnmørsposten få minutter etter at seansen var over. Han tar gårsdagens sparking med fatning – og skuffer dem som hadde forventet en kraftig skyllebøtte mot AaFK-ledelsens avgjørelse.

– Jeg brukte min energi på AaFK fram til klokka ni i går kveld. Jeg er så følelsesløs at jeg etter det stoppet å tenke på AaFK. Jeg skal bort på stadion og pakke tingene mine, men etter det er mitt kapittel i AaFK ferdig. Derfor er det ikke vits i å si noe mer om dette, sier Rekdal.

— Ville klubbens beste

– Synes du avgjørelsen er gal?

– Jeg har jobbet det jeg har kunnet for å hjelpe AaFK med den kompetansen jeg har. Kompetansen min er egentlig uomtvistelig, men så er det vel noen andre som har ment noe annet. Egentlig er det ikke mer å si om den saken, sier han.

Etter at Rekdal innrømmet i Sunnmørsposten den 9. november at han og Henrik Hoff slet med samarbeidet, har Rekdal kommet med flere bredsider mot AaFK-ledelsen.

– Har du lagt litt opp til denne avgangen selv?

– Jeg har prøvd å gjøre det jeg kunne for å bevege AaFK i den retningen jeg mener er best for klubben, svarer Rekdal.

- Stallen er styrket

Han vil ikke si så mye mer om det som ble sagt på dagens pressekonferanse, bortsett fra å kommentere et par ting. Blant annet hevder Rekdal at flere spillere har tatt kontakt med ham og sagt at spillerne ikke var enstemmig enig i avgjørelsen.

I tillegg merket Rekdal seg at Kjell Tennfjord presiserte at Rekdal hadde brukt 30 millioner på spillerkjøp i løpet av sine fire år i AaFK.

– Ja, og jeg ble vel beskyldt for å være bremseklossen! Jeg har ikke oversikt over hvor mye jeg har brukt, men det jeg kan si er at AaFK sitter igjen med en mye bedre spillerstall enn da jeg kom. Det er mye større verdi i dagen stall, sier Rekdal, og legger til:

– Samtidig har vi vel solgt spillere som snart nuller ut den summen eller kanskje til og med går i pluss. I tillegg har du merittene som jeg har vært med på å skaffe klubben, sier Rekdal

Takker supporterne

Han forteller ellers om en rolig dag hjemme på Skytterholmen i Ålesund. I dag skal han bare slappe av, tenke litt på framtiden og kanskje få med seg kveldens Leeds-kamp. Fra hjemmet sitt har han fått seg med at majoriteten av supporterne uttrykker sin støtte overfor ham.

– Det synes jeg er veldig hyggelig. Jeg setter stor pris på det, sier Rekdal.

Han kommer samtidig med en oppfordring til alle supporterne som nå truer med å ikke fornye sesongkortene sine.

– Jeg vil oppfordre disse til å støtte klubben. Det er klubben som er viktigst. Trenere kommer og går, men AaFK skal alltid bestå, sier Rekdal.

– Hva skjer framover for din del?

– Jeg aner ikke. Jeg har ikke tatt noe standpunkt til det, men jeg føler meg ganske trygg på at jeg ikke vil gå uten mulighet til å jobbe. Men det er vel ikke utenkelig at jeg kommer tilbake til Color Line stadion som eliteserietrener en gang. Det hadde vært moro, sier Rekdal.

– Som Vålerenga-trener?

– Det blir spekulativt å svare på. Det jeg kan si at jeg ikke vet hva framtiden bringer, og at jeg ikke har snakket med eller fått noen henvendelser fra andre klubber. Nå er jeg fri og frank, sier Rekdal.

Foreløpig aner han ikke om han blir boende i Ålesund. Det eneste han vet er at han nå går noen rolige dager i møte litt utenfor medias søkelys.

– Jeg stiller opp på dette intervjuet og skal snakke litt på en boksignering på Bohemen i morgen, men jeg ser ikke noen grunn til at jeg skal være så aktuell for media framover. Jeg har ikke noe mer å fortelle, sier Rekdal.

 1. Les også

  - Jeg var ikke imot Rekdal

 2. Les også

  Tennfjord nektet å gå i detaljer

 3. Les også

  - Det var en trist slutt for alle parter

 4. Les også

  - Det måtte ende slik

 5. Les også

  &ndash; Vi vil ikke forhaste oss

 6. Les også

  Overrasket over at Tennfjord ga ham sparken

 7. Les også

  - Trist beskjed å få

 8. Les også

  Nekter å svare på om andre må gå

 9. Les også

  Supportere raser over Rekdal-sparkingen

 10. Les også

  Rekdals tabbe

 11. Les også

  Full enighet om å sparke Rekdal

 12. Les også

  Kjetil Rekdal fikk sparken i Aalesund

 13. Les også

  Nå diskuteres AaFK og Rekdals framtid

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  To trebroer ble anbefalt forsterket etter forrige brokollaps i 2016. Det skal ikke ha blitt gjort.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5