Fotball

Fotballtinget vedtok å redusere Toppserien til ti lag

Vedtatt på fotballtinget lørdag.

Fotballtinget vedtok å redusere eliteserien kvinner fra 12 til 10 lag. Her jubler LSK Kvinner etter fjorårets dobbelttriumf.
  • sjur.natvig@ntb.no

Toppserien i fotball for kvinner reduseres fra 12 til 10 lag fra sesongen 2020, og det innføres sluttspill. Det ble vedtatt på fotballtinget i Oslo lørdag.

Et forslag fra Kaupanger om å utsette forslaget til neste år ble klart nedstemt. Forslaget om å redusere antall lag ble deretter vedtatt med 186 mot 40 stemmer.

– Det var viktig. Vi la fram en helhetlig tiltakspakke for toppfotball kvinner, og det føles bra å få det gjennom, sa fotballpresident Terje Svendsen til fotballforbundets Twitter-konto etter vedtaket.

  • LES KOMMENTAREN: «Hvorfor skal jentene trene ute om vinteren mens guttene trener innendørs samtidig?»

– Vi ønsker at norsk kvinnefotball skal være blant de beste også i framtiden, og da er det nødvendig å ta i bruk kraftige virkemidler. Vi vil ha konkurransedyktige klubber på høyeste nivå internasjonalt, og Toppserien skal være en arena for utvikling av internasjonale spillere. Det skal være reell konkurranse i flere kamper, og vi skal løfte Toppserien og 1. divisjon som kommersielle produkter, utdyper han i en pressemelding fra NFF.

Det innebærer ikke bare at antall lag reduseres, men at det innføres sluttspill. Etter dobbel serie blir det sluttspill om seriemesterskapet mellom de fire beste, totalt seks runder der grunnserievinneren starter med seks poeng, toeren med fire og treeren med to.

De seks nederste i grunnserien spiller sammen med de to beste i 1.-divisjons grunnserie enkel serie, og de to nederste må spille i 1.-divisjon sesongen etter. Lag nummer seks spiller kvalifisering om plass i toppserien mot vinneren av sluttspillet i 1.-divisjon.

Det har tidligere vært gjort forsøk på å redusere antall lag i øverste divisjon både for kvinner og menn, uten at man har fått nødvendig tilslutning for endring. Denne gang lyktes det, selv om det var frisk debatt om forslaget.

Forbundsstyret gjorde noen endringer i sitt opprinnelige forslag, spesielt angående detaljer i sluttspillet.

– Med disse endringene har vi spisset konkurransen og kvaliteten på konkurransen enda mer enn det som lå i det opprinnelige forslaget, mener Svendsen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Norges Fotballforbund (NFF)