Fotball

Disse klubbene så TIL-spiller i storseier: - Et kjempegodt utstillingsvindu

Foran øynene på klubber fra en rekke land spilte Ulrik Yttergård Jenssen hele kampen da Norges U21-landslag vant hele 5-0.

JUBEL: Ulrik Yttergård Jenssen (til venstre foran) jubler hemningsløst sammen med Morten Thorsby etter 1–0 mot Kosovo.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

MARIENLYST STADION (iTromsø): Ulrik Yttergård Jenssen fikk tillit da Norge utklasset Kosovo mandag kveld. Norge fikk dermed en drømmestart på veien mot U21-EM i 2019.

Med det leverte Yttergård Jenssen på en arena mange følger med på. Norges U21-landslag har flere profiler med Martin Ødegaard i en egen klasse.

Derfor er en rekke store utenlandske klubber representert for å se disse kampene.

Etter det iTromsø kjenner til var Bayern München, Ingolstadt, Køln, Borussia Mønchengladbach, Freiburg (Tyskland), Sunderland, Aston Villa, Watford (England), FC København, Brøndby (Danmark), Norrkøping (Sverige) og AZ Alkmaar (Nederland) representert på Marienlyst i Drammen.

- U21-landslaget er et godt utstillingsvindu. Man får jo høre litt, men til syvende og sist handler det om at laget skal vinne, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Les også

Ødegaard & Co herjet med barndomskompisens Kosovo

– Du kan ikke la ytre faktorer påvirke deg. Det handler om å spille i nuet, og være der man er, poengterer Yttergård Jenssen, som var den eneste av de tre TIL-spillerne i troppen som fikk spilletid.

Sønnen til TIL-legenden Truls Jenssen har kontrakt med «Gutan» fram til og med 2019-sesongen, men som en av de unge lovende i det mye omtalte 1996-kullet hos klubben er tanken at han på sikt skal selges.

TIL betalte via en ekstern bidragsyter to millioner kroner da de hentet Yttergård Jenssen fra Lyon i fjor sommer, og tanken er naturlig nok å få igjen disse pengene gjennom en overgang.

– Store profiler

Fotballekspert Jesper Mathisen, som kommenterte kampen for TV2, kaller U21-kampene for et «kjempegodt utstillingsvindu».

– En ting er å vise seg fram for Tromsø, men med all respekt er dette noe annet. Vi har mange store profiler på dette U21-laget og det er manges øyne som følger disse kampene, sier Mathisen til iTromsø.

Den gode opplevelsen på landslaget for Yttergård Jenssen står i kontrast til en utfordrende periode i TIL der klubben ligger på kvalikplass i Eliteserien.

- Dette er en litt annen type fotball. I Eliteserien er det litt mer oppjaget og press over alt. Her finner man tid til å holde ballen i laget. Det er litt mer internasjonal fotball, og det er morsomt å spille her, sier Yttergård Jenssen.

Les også

Her scorer Kristoffer Ajer i U21-debuten

EM-håp

Trass i at det er en lang vei fram mener han det er mulig å nå et EM med det norske laget. Til høsten venter kamper mot Israel, Irland og Tyskland i tillegg til returoppgjøret mot Kosovo.

- Vi har et godt lag med mange ballspillere. Det hadde vært gøy å nå et EM og vi er sugen på å nå dit, sier Yttergård Jenssen.

Etter å ha spilt stopper i sine første 15 U21-landskamper ble Yttergård Jenssen flyttet opp på midtbanen mot Kosovo.

- Jeg har spilt mye midtbane i TIL, og det er bare positivt å kunne bekle flere roller, sier Yttergård Jensen.

Landslagssjef Leif Gunnar Smerud er tydelig på hvor han hovedsaklig foretrekker tromsøværingen.

– Det er en vurdering vi må gjøre fra gang til gang, Jeg vet at Ulrik kan gjøre en veldig god jobb som stopper hos oss, og som situasjonen var nå vurderte jeg det til at vi trengte han som midtbanespiller. Jeg har brukt han som stopper tidligere, og ser han som mest aktuell der, sier Smerud til iTromsø.

Les også

 1. Gundersen fikk også plass på U21-landslaget

 2. Tromsø-spiller tatt ut i U21-landslagstroppen

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Tromsø IL
 2. Ulrik Yttergård Jenssen
 3. Eliteserien
 4. Martin Ødegaard
 5. Landslag