Fotball

MFK videre med et nødskrik

Tredjedivisjonslaget Strindheim skapte voldsomt trøbbel for MFK.

MATCHVINNER: Daniel Chima Chukwu scoret kampens eneste mål.
  • Thomas Rud

STRINDHEIM-MOLDE 0-1

Trondheim: Onsdag kveld tok Strindheim imot MFK til kamp i cupens 2. runde.

MFK hadde store problemer med tredjedivisjonslaget, men på overtid i andreomgang stanget Daniel Chim Chukwu inn seiersmålet 1-0 for MFK.

Strindheim dominerte

Strindheim fikk kampens første sjanse da minuttet var spilt. Sondre Stokke banket et frispark via keeper Horvath og i tverrliggeren, men MFK slapp med skrekken.

Da snaue kvarteret var spilt gikk høyreback Magne Simonsen ned med en sannsynlig kneskade uten at det så ut til at noen var i nærheten av han. Han ble erstattet med Martin Linnes.

MFK kom til sin første halvsjanse etter 20 minutter da Magne Hoseth sleivet ballen til side for mål på et langskudd.

MFK-trener Tor Ole Skullerud var naturlig nok ikke fornøyd med lagets prestasjoner mot Strindheim.

— Vi hang ikke sammen

— Det var under pari hele veien. Vi skapte ikke sjanser før vi scoret i det 90. minutt, men det gjorde Strindheim. Det viktigste er at vi vinner, sier han.

Skullerud ønsket ikke skylde på spillerne etter kampen. Det ansvaret tok han helt og fullt på sin kappe.

— Vi hadde med oss mange gode, men det kan hende at jeg tok ut et lag hvor det ble for mange nye på samme tid. Vi hang ikke sammen verken i forsvar eller angrep, og det tar jeg ansvaret for. Det ble lite av det vi har sett tidligere i år, påpeker treneren.

Da 34 minutter var spilt, fikk Strindheim nok en kjempesjanse da Fredrik Lund kom alene med Ethan Horvath. Keeperen og forsvaret fikk til slutt avverget. Like etter reddet Vegard Forren et skudd på streken.

MFK imponerte ingen i den første omgangen og skapte heller ingen store målsjanser. Til pause sto det 0-0. ## Tamt MFK

Gjestene tok litt mer tak i kampen etter hvilen, men innledningsvis i 2. omgang var fremdeles Strindheim farlige på kontringer. Vertene hadde likevel god kontroll på MFK i de første 20 minuttene etter pausen.

MFK hadde store problemer med å bryte ned et solid Strindheim-forsvar. Jefter Kwaah Osafo kom alene gjennom mot Horvath etter 85 minutter, men heldigvis for MFKs del sleivet kanten ballen utenfor.

Og på overtid sørget altså Daniel Chima Chukwu for at Molde tok seg videre med et nødskrik.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Strindheim IL
  3. Molde FK