Fotball

Managerveteranen Allardyce skal være i forhandlinger med Everton

Everton har tapt fem av sine sju siste kamper.

RUTINERT: Sam Allardyce skal være i nye forhandlinger med Everton om den ledige managerjobben i klubben.

Everton er på desperat managerjakt. Nå gjør Merseyside-klubben et nytt forsøk på å lande en avtale med veteranen Sam Allardyce (63), melder Sky Sports.

Ronald Koeman ble sparket som Everton-manager for over en måned siden, men en endelig erstatter for nederlenderen lar fortsatt vente på seg. Klubben har gjentatte ganger prøvd å sikre seg Marco Silva, men alt tyder på at han blir værende i Watford.

Les også

Marerittsesongen fortsetter for Everton

Everton-ledelsen utforsker nå andre alternativer. Ifølge Sky Sports var blåtrøyene i samtaler med Allardyce to uker etter Koeman-sparkingen, men partene ble aldri enige om en avtale. Med hele fem tap på sine sju siste kamper jakter Everton desperat en avklaring på managerspørsmålet.

Klubben har derfor igjen tatt kontakt med Allardyce. En kilde opplyser til Sky Sports at det er kontraktslengden som er utfordringen i forhandlingene. Evertons første tilbud skal ha vært å la «Big Sam» trene laget ut sesongen, men 63-åringen vil ikke være en midlertidig løsning.

Allardyce har erfaring med å berge klubber fra nedrykk. Han har tidligere trent klubber som Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland og Crystal Palace.

Les også

Da norske Sindre ikke fikk kampbilletter i England, ringte Everton-sjefen: - Jeg ble målløs

De to sistnevnte reddet ham etter å ha kommet inn underveis i sesongen. I mai ga Allardyce seg som Palace-manager og sa at han var klar for pensjonisttilværelsen. Seks måneder senere kan han være tilbake i manesjen.

Everton brukte i sommer mye penger på overgangsmarkedet. Så langt har ikke kjøpene gitt ønsket effekt. Goodison Park-laget har kun vunnet 3 av 13 Premier League-kamper og ligger helt nede på 16.-plass med tolv poeng. Det skiller to poeng til nedrykksplasserte West Ham.

David Unsworth har ledet Everton midlertidig siden Koeman ble fjernet fra managerjobben.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Everton FC
  2. Premier League