Fotball

Rooney: - Giggs er skapt for å være manager

Mener lagkameraten har alt som skal til for å bli permanent sjef.

SCORET FOR GIGGS: Her jubler Wayne Rooney for Manchester Uniteds første scoring under Ryan Giggs’ regime. Matt West/BPI

 • Fredrik Saltbones

Manchester United – Norwich 4-0

Manchester Uniteds ferske manager Ryan Giggs fikk akkurat det han ba om i sin første kamp:

Spillere som uttrykte seg selv, nøt øyeblikket og ga fansen noe å smile bredt av.

— Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene. Dette er en drømmedag for oss. Det er godt å ende dagen med måte vi spilte på. Vi scoret flere og skapte sjanser. I pausen sa jeg til spillerne at tempoet måtte opp, og det lyttet til, sa United-manageren etter kampen ifølge BBC.

Roses av spillerne

Manchester United-spillerne kom med lovord til sin nye manager etter kampen. Deriblant tomålscorer Juan Mata.

— For meg er det en glede å spille under Giggs. Jeg husker ham fra da jeg var liten, og han er jo en skikkelig United-gutt. Det er ikke opp til oss spillere å velge neste manager. Vi må bare nyte den tiden han er sjef, sa Mata etter kampen ifølge BBC.

Kampens store spiller Rooney roste også waliseren etter 4-0-seieren.

— Han er skapt for å være manager. Han har alle kriteriene som skal til for å bli den neste sjefen i Manchester United. Men det er opp til styret og ham å bestemme, sa Rooney ifølge Daily Mirror.

Lekestue av hjemmelaget

For Manchester United holdt lekestue med nedrykkstruede Norwich på Old Trafford. Etter at Wayne Rooney ga hjemmelaget ledelsen fra straffemerket etter 41 minutter, var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne.

— Det var litt «gamle United» over dette. Mange mann i angrep og så videre, sier TV 2s fotballekspert og tidligere Manchester City, Trevor Morley.

Laget spilte god, offensiv fotball som står i sterk kontrast til det United-spillerne leverte forrige helg mot Everton - under David Moyes' ledelse. Hjemmelaget hadde 11 skudd på mål, noe United aldri hadde i Premier League under Moyes.

Rooney-dobbel

Wayne Rooney banket inn 2-0 like etter pause med et lekkert langskudd, før innbytter Juan Mata viste hva han er verdt og satte inn både 3-0 og 4-0 - før dommer Lee Probert.

Ryan Giggs tok grep allerede før sin første kamp. Den ferske manageren gjorde hele syv endringer fra Moyes’ siste laguttak - vraket 300-millionersmannen Marouane Fellaini fra troppen og plasserte rekordkjøpet Juan Mata på benken.

— Jeg vil sette mitt eget stempel på det, selv om det kun er fire kamper. Jeg har sagt at spillerne skal uttrykke seg selv og kose seg, sa Ryan Giggs i intervjuet før kampen.

Rett i strupen

Og spillerne svarte på managerens ønske. Manchester United gikk rett i strupen på Norwich, og det var et helt annet tempo og engasjement enn det fansen fikk se borte mot Everton forrige helg.

Likevel tok det tid før Ryan Giggs kunne juble for første scoring, men etter 40 minutter løsnet det.

Danny Welbeck ble revet ned innenfor 16-meteren, og Wayne Rooney satte straffen kontant til venstre for keeper John Ruddy.

Tettey inn på slutten

To minutter etter pause fikk samme mann god tid på 25-30 meter. Rooney dro seg innover fra venstresiden, ladet høyrefoten og banket inn 2-0 med et lekkert langskudd.

United kjørte på etter scoringen, og da vrakede Juan Mata ble byttet inn viste også han at han blir å regne med fremover.

Etter 62 minutter styrte han elegant inn et innlegg fra Antonio Valencia til 3-0, før samme mann headet (!) inn 4-0 med 20 minutter igjen å spille.

Alexander Tettey fikk spille de siste ti minuttene, men kunne gjøre annet enn å være statist til det som var en best tenkelig start på managerkarrieren for Ryan Giggs.

Og ditto bekmørkt for Norwich: Nå lukter det virkelig nedrykk av Tetteys lag.

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Norwich City FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Giggs innrømmer at han kan forlate United

 2. FOTBALL

  Giggs: - Jeg var ikke klar for United-jobben

 3. FOTBALL

  Ryan Giggs: - Jeg har gitt meg selv en femårskontrakt!

 4. FOTBALL

  Bekreftet: Ryan Giggs overtar Manchester United

 5. FOTBALL

  Gamle storspillere støtter Giggs som United-manager

 6. FOTBALL

  Giggs vurderer sin framtid i United