Fotball

Bob Bradley er skuffet over det han leste om seg selv: – Det gjør meg sint

Amerikaneren reagerer i et intervju med BBC.

Bob Bradley er ikke fornøyd med hvordan eierne omtaler ham.
  • Sindre Trygsland

Bob Bradley hadde eventyrlig suksess som Stabæk-trener, da han tok laget til bronse i Eliteserien i 2015. Mannen med bakgrunn som landslagssjef for USA og Egypt valgte å fortsette trenerkarrièren i franske Le Havre, før han tok over som sjef for det walisiske Swansea i Premier League-laget i slutten av 2016.

Etter 85 dager var det slutt. Bradleys resultater svarte ikke til eiernes forventninger. Dermed fikk 59-åringen fyken allerede etter snaue tre måneder. Da lå Swansea på sisteplass i Premier League.

Under Bob Bradleys ledelse tapte Swansea blant annet borte mot Arsenal. Her feirer London-klubben Theo Walcott en scoring.

I et ferskt intervju med BBC, forteller amerikaneren at han er irritert over måten klubbens eiere har omtalt ham i ettertid.

Les også

Her er Dortmund-stjernens gladmelding fra sykehuset

Klubbeiere Jason Levien og Stephen Kaplan har uttalt at de «tar ansvar» for ansettelsen av Bob Bradley. Det faller ikke i god jord hos den tidligere Stabæk-treneren.

– Det er en forskjell mellom å si «det er vår avgjørelse», og å si «vi gjorde en tabbe». Jeg har fått tilsendt noen artikler etter møtet mellom supporterne og eierne der Jason og Steve (eierne) sier at det var en tabbe, og det gjør meg sint, sier Bradley.

– Poenget mitt er dette: For dem å si ja, «dette var vår avgjørelse», det er helt rettferdig. De skal være ærlige. Men når det sies på en måte så det kommer ut som at de var ansvarlige en tabbe, gjør det meg sint, sier han.

Les også

Fjørtoft opplevde dramaet i Dortmund: – Fotballen er sårbar

Paul Clement tok over ansvaret for klubben etter Bradleys avgang. Briten har blant annet bakgrunn som assistent i storklubbene Paris Saint-Germain, Real Madrid og Bayern München.

Med seks kamper igjen å spille ligger Swansea fortsatt på nedrykksplass. De har to poeng opp til Hull på trygg grunn.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal00000000
1Aston Villa00000000
1Brentford00000000
1Brighton & Hove Albion00000000
1Burnley00000000
  • Champions League

Les mer om

  1. Bob Bradley
  2. Premier League
  3. Stabæk Fotball
  4. Swansea City AFC