Fotball

Ønsket av Brann

<p>Både Viking og Brann kjemper om å hente Fredrik Nordkvelle fra Strømsgodset.</p>

Fotball Herrer Tippeligaen 2009Marienlyst Stadion Gamle Gress 02.08.2009Strømsgodset - Vålerenga FotballResultat -Foto: Jarl Robert Christensen DigitalsportStrømsgodset målscorer Fredrik Nordkvelle jubler
  • Christer Sævig

Midtbanespilleren er en ettertraktet mann. Rosenborg ønsket ham i fjor og nå er Viking og Brann svært interesserte i å hente Fredrik Nordkvelle som har kontrakt med Strømsgodset ut denne sesongen.

BT vet at 25-åringen er et navn som er sterkt ønsket av avdeling sport på Stadion. Foreløpig har det ikke kommer noe tilbud fra Bergen, men klubben følger situasjonen rundt Nordkvelles fremtid.

Rune Skarsfjord har en policy om å ikke snakke om spillerlogistikk i media.

— Ønsker du å hente Fredrik Nordkvelle til Brann?

— Ingen kommentar.

— Hva synes du om ham?

— Han spiller i Strømsgodset og er en god spiller, svarer Brann-treneren.

Liker spillertypen

I forkant av oppgjøret mellom Strømsgodset og Brann for et år siden viet BT en hel dobbeltside til Skarsfjord og hans beundring for Nordkvelle, en spiller han har fulgt siden tiden i Pors Grenland i 2. divisjon.

— Han er kraftig undervurdert, men jeg synes han er en kjempespiller. Han løper mye, er gjennombruddshissig til tusen og har et godt skudd. En farlig mann, sa Skarsfjord da.

Senere på dagen scoret Nordkvelle målet i seriekampen som endte 1-1 på Marienlyst.

- Jeg hører rykter hele tiden, jeg. Men Brann er jo en storklubb, jeg er villig til å høre på klubber hvis de vil snakke med meg. Bergen kunne selvfølgelig vært aktuelt, sier Nordkvelle.

Tidligere i sommer har også Viking vært frempå. Åge Hareide ser på lysluggen som en potensiell erstatter for Birkir Bjarnason.

Nordkvelles kontrakt med Strømsgodset går ut etter sesongen. Han står nå fritt til å diskutere med andre klubber. Drammens Tidende har tidligere også skrevet om interesse fra Vålerenga og klubber i Danmark. Spiller han i Godset ut høstsesongen, er han gratis fra 1. januar. Skal han kjøpes nå, må en klubb ut med overgangssum, de pengene har neppe likviditetsorienterte Brann tilgjengelig pr. dags dato.

- Vi er i en prosess der vi er i dialog med flere klubber. I løpet av kommende uke håper vi å ha kommet frem til mer om Fredriks fremtid, sier spillerens agent, Stig Lillejord.

— Det blir ikke mer Strømsgodset på meg i hvert fall. Men kanskje ut sesongen, supplerer Nordkvelle.

En annen detalj er at Nordkvelle faktisk har en kjæreste som studerer i Bergen.

- Jeg må først og fremst tenke på fotballen og hva som er best for meg, men det er jo selvfølgelig ikke noe minus at hun bor der, smiler midtbanespilleren.

I fjor var Nordkvelle en sentral skikkelse i suksessen Strømsgodset hadde – som til slutt endte opp med cupgull. Denne sesongen har vært litt opp og ned. Han har tilbrakt mye tid på benken, dels fordi han ikke har skrevet ny kontrakt med drammensere og dels fordi konkurransen på midtbanen er blitt tøffere.

Les også

  1. - Ferdig i Godset

  2. Nordkvelle åpner for sommer-overgang

  3. Hareide: - Nordkvelle kan erstatte Bjarnason

  4. - Nordkvelle ønsket i Viking

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien