Fotball

Austbø vil spille Viking opp igjen

Var tilbake på laget da Viking endelig vant.

Viking-keeper Iven Austbø vet hva som venter klubben i 1. divisjon.
  • Stig Nilssen

Viking – Sarpsborg 08 2–1

Viking stadion: Etter seks kamper på benken var Iven Austbø tilbake mellom stengene da Viking slo Sarpsborg 2–1 søndag kveld. Det var Vikings femte seier denne sesongen, tidligere har de slått Odd og Kristiansund både hjemme og borte.

– Det er en god følelse å vinne. Så var det godt å slå et annet lag enn de to vi har slått, sier Austbø som legger til at det var fint å spille kamp igjen.

Les også

Slik vurderes Viking-spillerne etter sesongens femte seier

Burchnall forklarer sitt valg

Av de 11 spillerne som startet kampen mot Sarpsborg, kan hele sju av spillerne være borte når neste sesong starter i 1. divisjon. Da er eventuelle salg av Kristoffer Haugen og Julian Ryerson inkludert i regnestykket.

Den startoppstillingen står i kontrast til uttalelsene trener Ian Burchnall har kommet med de siste ukene, han har sagt at de ønsker å bruke spillere som skal være her neste sesong.

– Jeg ser at laguttaket kan se rart ut i forhold til hva vi har sagt tidligere. Men vi hadde bare ni utespillere med kontrakt neste år disponibelt til denne kampen. Dessuten ville jeg bruke spillere som virkelig har vist lyst til å bli værende her. At spillere ikke har kontrakt neste sesong, betyr ikke at de forlater klubben, sier Burchnall og nevner George Green og Ross Jenkins som to av spillerne de er i dialog med om neste sesong.

– Den seieren betydde mye for oss. Det har vært en så vanskelig sesong hvor vi har fått mye kritikk. Noe av det har vært berettiget, men mot Sarpsborg ba jeg spillerne vise stolthet og ære. Det gjorde vi ikke i de to siste kampene, legger Vikings trener til.

Les også

Endelig vant Viking: – Dette betydde enormt mye for oss

Austbøs første nedrykk

Iven Austbø har kontrakt neste sesong. Han er innstilt på å bli værende for å spille laget opp igjen. Årets nedrykk er det første han har opplevd i sin karriere, men etter tre år i Sandefjord i 1. divisjon, vet han hvordan neste års tilværelse og kamp for å rykke opp igjen blir.

– Det er ikke lett å rykke opp igjen, det fikk vi merke i Sandefjord. Det er ikke greit at Viking rykker ned, men nå har det blitt slik. Da vil jeg bidra, sier Austbø.

Det samme sier kaptein André Danielsen.

– Jeg blir værende her også neste sesong, slår midtbanespilleren fast overfor Aftenbladet.

Les mer om

  1. Viking FK