Hareides VM-håp lever – ny målfest for Danmark

Det er i hvert fall en nordmann som har grunn til å smile i kveld.

Åge Hareide og Danmark tok tre viktige poeng i VM-kvalifiseringskampen borte mot Armenia mandag.

Danmark kom tidlig under i VM-kvalifiseringskampen mot Armenia mandag, men snudde til 4-1-seier. Dermed lever VM-drømmen i beste velgående for Åge Hareide.

Kun seks minutter var spilt av oppgjøret da hjemmelagets Ruslan Koryan fikk drømmetreff fra rundt 25 meter. Ballen fikk en perfekt dupp og føk inn i krysset bak en forfjamset Kasper Schmeichel i det danske målet.

De danske spillerne trengte samtidig kun ti minutter på å riste av seg sjokket. Etter 16 minutter headet Thomas Delaney inn et godt innlegg fra Henrik Dalsgaard, og lagene var like langt.

Danskene, som kom til Armenia proppfulle av selvtillit etter 4-0-seieren hjemme mot gruppeleder Polen fredag, fikk mer å juble for før pause.

Christian Eriksen sendte Danmark opp i 2-1-ledelse med et frispark fra rundt 25 meters hold. Ikke bare ledet Åge Hareides menn kampen, på det tidspunktet toppet laget også gruppe E i VM-kvalifiseringen.

Christian Eriksen er i storform om dagen. Han scoret igjen mot Armenia.

Annen omgang startet tamt. Danmark var mest interessert i å holde på ball og lure Armenia fram på banen. De første 25 minuttene ble innholdsløse.

– Når vi leder 2-1 til pause, spiller vi nok litt kjedelig i annen omgang fordi vi ikke lenger måtte jage et resultat, analyserte Åge Hareide etter kampen.

I det 71. minutt fikk så Danmark en kontring som burde ha resultert i 3-1-ledelse, men Nicolai Jørgensen slapp aldri ballen til Andreas Cornelius som sto alene på femmeteren. Armenia slapp med skrekken og var fortsatt med i kampen.

Men ti minutter før slutt punkterte Delaney kampen. Også det et langskudd fra i overkant av 20 meter. Etter å ha mottatt ballen og gitt den et par touch smalt Werder Bremen-spilleren ballen forbi den armenske keeperen. Skuddet var ikke uttakbart, men godt plassert.

To minutter på overtid fastsatte samme Delaney sluttresultatet til 4–1 med sin tredje scoring for kvelden etter en corner fra Christian Eriksen.

Dermed har Åge Hareides mannskap scoret åtte mål i de to siste kampene.

– De to kampene viser at hvis vi flytter ballen riktig og kjemper, så blir vi meget målfarlige, og kan score mange mål, sa Hareide.

Danmark tok dermed tre viktige poeng med seg hjem.

Med seieren topper Åge Hareides mannskap sin gruppe i VM-kvalifiseringen med 16 poeng. Det er samme poengsum, men bedre målforskjell, som Polen. Polakken møter Kasakhstan senere mandag.

Armenia ligger nest sist i gruppen med sine seks poeng.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk