Fotball

Europa-eventyret fortsetter for Berge

Sander Berge og lagkameratene i belgiske Genk tok et sjumilssteg mot kvartfinale i europaligaen med 5-2-seieren over Gent.

Genk har sikret seg et solid utgangspunkt foran returen på hjemmebane.

Berge, som ble hentet til den belgiske storklubben fra Vålerenga i fjor, fikk igjen tillit i gjestenes dype midtbanerolle torsdag. Derfra fikk han oppleve en av karrierens største fotballkvelder så langt.

Gjestene gjorde nemlig relativt kort prosess med Gent. Ukrainske Ruslan Malinovskij slo an tonen da han prikkskjøt ballen i hjørnet på frispark etter 21 minutters spill. Seks minutter senere slo riktignok Samuel Kalu tilbake for vertene, men optimismen varte ikke lenge for hjemmefansen.

De siste 12 minuttene av første omgang fulgte tre nye Genk-scoringer som perler på en snor. Omar Colley, Mbwana Samatta og Jere Uronen scoret hver sin gang, og la grunnlaget for at Genk har én fot i kvartfinalen foran returoppgjøret på hjemmebane.

Sander Berge og Genk opplevde en stor kveld i europaligaen torsdag.
Les også

Mourinho etter uavgjort i Russland: - Umulig å spille bedre

Hadde sjansen

Gent reduserte riktignok én gang etter pause ved Kalifa Coulibaly, og hadde også muligheten til å rette opp inntrykket i enda større grad. Franske Jeremy Perbet kunne gjort 3-4 på straffespark midtveis i annen omgang, men misset.

I stedet la Mbwana Sambatta på til 5-2 rett etterpå. Det satte en endelig stopper for ethvert håp om en snuoperasjon for hjemmelaget. På tampen ble i tillegg vondt verre for hjemmelaget da nigerianske Anderson Esiti ble utvist.

Torsdagens resultat betyr at Gent må score minimum fire ganger i returkampen dersom Sander Berge & co. skal snytes for kvartfinalebilletten. Det synes ikke spesielt sannsynlig.

Sander Berge spilte hele torsdagens kamp og er i ferd med å få oppleve et stort Europa-eventyr i sin første sesong i belgisk fotball.

Les også

Tidligere Molde-spiller lånes ut til amerikansk fotball

Viktig bortemål for Gladbach

Torsdagens åttedelsfinale i Gent var ikke den eneste der to lag fra samme nasjon møttes. I Gelsenkirchen sto slaget om kvartfinalebilletten mellom Schalke og Borussia Mönchengladbach. Det oppgjøret ble av det langt jevnere slaget.

Kvarteret var spilt da Jonas Hofmann sto bak det som kan vise seg å bli et svært viktig bortemål for gjestene fra Mönchengladbach. Ti minutter senere utlignet imidlertid østerrikske Guido Burgstaller for hjemmelaget og sørget for at spenningen i høyeste grad lever foran returkampen.

Kampen endte 1-1.

(©NTB)