Fotball

Pedersen spolerte Brann-festen i avskjedskampen

<p><strong>ULLEVAAL:</strong> Ojo herjet, Askar scoret — men Marcus Pedersen reddet Vålerenga.</p>

ojo mot vif
  • Stian Rønningen

VÅLERENGA — BRANN 1-1:

ULLEVAAL (aftenposten.no): Marcus Pedersen berget ett poeng for Vålerenga i rivaloppgjøret mot Brann, i sin siste kamp for Oslo-laget. Etter sin åttende scoring for sesongen fikk Pedersen et klapp på skuldra og lykkeønskninger av trener Martin Andresen etter avskjedskampen på Ullevaal.

— God tur hjem og takk for nå, sier treneren til leiesoldaten fra Moelv.

Etter en treg start på sesongen fant Pedersen scoringsformen mot slutten av sitt opphold i Oslo-klubben.

— Målet mitt var å komme i form, score mål og vinne fotballkamper. Jeg har ikke vært helt i form hele tiden, for da hadde det blitt flere mål. Det har løsnet ut over sesongen, særlig etter at vi la om spillet har jeg fått flere sjanser.

Tidligere i vår ble det klart at Vålerenga ikke hadde midler til å hente Pedersen på permanent basis. Pedersen returnerer i morgen til Vitesse hvor han skal forsøke å spille seg til fast plass på laget.

— De har en ny trener og alle starter med blanke ark. Jeg ser frem til å komme med ned dit i god form. Det var jeg ikke forrige gang jeg dro til Nederland.

-Skulle du ønske at du fikk forsette i Vålerenga?

— Jeg har hele tiden hatt i hodet at jeg skal tilbake til Vitesse, og jeg ser frem til å komme tilbake.

- Men er Vålerenga den eneste aktuelle klubben hvis du drar tilbake til Norge?

— Det har jeg ingen kommentar til, sier Pedersen til Aftenposten.no

Møtet mellom øst og vest, Oslo og Bergen og rødt og blått var så tett og jevnt en kunne forvente, men Brann hadde flest av de store sjansene.

Etter 90 minutter på Ullevaal-matta hadde Amin Askar og Marcus Pedersen satt inn hvert sitt mål. Et resultat som betyr at ingen av lagene virkelig har meldt seg på i medaljekampen i årets Elitserie.

Ojo herjet igjen

Første omgang var preget av et høyt tempo, der hjemmelaget kom best ut av startblokkene.Martin Andresens menn hadde ballen, men slet med å skape de store sjansene. Brann kom mer med og anført av fjorårets tomålscorer på Ullevaal Stadion, Kim Ojo tok man over initiativet i kampen.

Fredrik Nordkvelle fikk gjestenes første sjanse. Nordkvelle som har funnet formen etter en treg innledning på sesongen skjøt et godt skudd, men Lars Hirschfeldt hadde god kontroll på skuddet.

Askar til 1-0

Så var det duket for Kim Ojo. En av få spillere Vålerengas midtstopper André Muri taper hodedueller mot i Eliteserien var råsterk i lufta og headet i stolpen etter 28 minutter. Like etter skjøt Brann superspiss knallhardt i nettveggen. Der og da visste man at noe var i gjære.

Etter 33 minutter gikk Ojo knallhardt inn i duellen med keeper Hirschfeldt. Keeperen fikk så vidt slått ballen unna, men på returen var Amin Askar godt plassert og gjorde 1-0 for gjestene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GRUPPEKLEM: Her jubler Brann-spillerne etter deres 1-0-scoringen. Mannen som gjorde målet, Amin Askar, befinner seg høyest oppe av alle. Foto: Scanpix

Pedersens åttende

Den andre omgangen fortsatte i det jevne sporet, men Brann mistet noe av initiativet. Hjemmelaget lykkes med å etablere mer offensivt spill, og formspiller Marcus Pedersen nærmet seg scoring i sin avskjedskamp før han returnerer til Vitesse.

Etter 62 minutter kom Martin Pusic seg til dødlinja. Inne foran mål kastet Pedersen seg inn i duellen på det fine innlegget. I sin tredje kamp på rad satt sørget Pedersen for nettkjenning, og dermed sto det 1-1.

( Artikkelen fortsetter under bildet)

UTLIKNET: Marcus Pedersen scoret for Vålerenga i det som trolig var hans siste kamp for klubben. Foto: Scanpix

Avslutningen på kampen var preget av temperatur, med Brann som det førende laget. Vålerenga pakket igjen foran eget mål, noe som gjorde det vanskelig for bergenserne å skape sjanser. Etter en sjansefattig andre omgang var det kanskje greit at hatoppgjøret endte med ett poeng til hvert lagene.

Les også

  1. Askar vil starte sesongen på nytt

  2. Barmen tok skylden for at seieren glapp

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien