Fotball

«Mix» ba Hauger forlate Stabæk

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296259">Stabæk — Brann 1-1:</a></strong> Mikkel Diskerud blomstrer i sin nye rolle – og har to mann å takke.</p>

Fornebu 20110813. Stabæk-spiller Mikkel "MIX" Diskerud var god i 2-0 seieren over Godset. Fra eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Strømsgodset i Telenor Arena, på Fornebu, lørdag 13. august. Kampen endte med hjemmeseier, 2-0.Foto: Marius Knutsen / SCANPIX Knutsen, Marius

 • Marius Vik

FORNEBU (Aftenposten.no): — Jeg sa til Henning at han nå måtte han komme seg til en ny klubb snart. Mange ganger.

Mikkel Diskerud gliser, men bak historien ligger det en solid dose sannhet. I sin tid i Stabæk har sjansene i favorittplassen sentralt på midtbanen vært begrenset – Henning Hauger og Pontus Farnerud ble, med rette, ofte kalt for Norges beste midtbaneduo, men særlig utviklende for den amerikanske landslagsspilleren var det ikke.

Noen ganger var han spiss, som regel var han breddeholder, men sentralt på midtbanen var han sjelden å se.

 • Vi følger Stabæk: Siste nytt om klubben

Drømmeposisjonen - endelig

Nå, med Henning Hauger i trygg forvaring i tysk fotball, er han endelig der – og han har aldri vært bedre.

— Utrolig deilig å få spille sentralt, innrømmer Diskerud, idet trener Jörgen Lennartsson kommer forbi.

- Skal jeg ringe Klinsmann? Invitere ham på en cappuccino på Aker Brygge? Skal jeg det? Er det noen her som har nummeret til (den amerikanske landslagstreneren) Klinsmann , spør Stabæk-treneren.

Diskerud ble kåret til banens beste i kampen mot Brann, vartet opp med flere lekre detaljer, og er i ferd med å få en ny vår som fotballspiller.

Han har alltid vært god. Nå er han veldig god.

— Det er han. Og det visste vi han ville være da han skulle inn i denne posisjonen, legger Lennartsson til.

Håper på amerikansk oppmerksomhet

Selv var Diskerud den mest omsvermede spilleren etter søndagens 1-1-kamp mot Brann, men insisterer selv på at han tar oppmerksomheten med stoisk ro. Dog håper han at det er folk fra USA som legger merke til prestasjonenen hans i Norge for tiden.

— Jeg håper Klinsmann eller noen av folkene hans ser kampene våre nå, eller i det minste ser på videoer av dem. Jeg synes det har gått bra.

Skryter av svenskehjelpen

Hans fikk sin landslagsdebut mot Sør-Afrika i november i fjor, og fikk 90 minutter mot Chile to måneder senere.

Hans uttalte mål er OL i London neste sommer, og med det spillet han viser for tiden, skal det vanskelig gjøres å komme utenom ham. Jan Jönsson får mye av æren for utviklingen 20-åringen har hatt, men like viktig har også et annet, kjent Stabæk-fjes.

— Pontus Farnerud. Jeg har studert ham nøye, han har vært Norges beste midtbanespiller i mange år, og jeg har lært en hel masse av hans profesjonalitet, måten han gjør ting på, forbereder seg på – han er utrolig god, skryter Mix.

- Flaks og tålmodighet

Og får skryt tilbake.

— Mix har en utrolig kapasitet, han er bare 20 år og har likevel debutert for det amerikanske landslaget. Det er imponerende.

— Han kan nå veldig langt, men det er viktig at han tar kloke valg fremover. Kanskje kan det være en fordel for ham å være et eller to år til i Norge for å fortsette utviklingen, og går han utenlands, så er det viktig at han går til riktig klubb. Det må være et sted hvor han satses på, får spille, får utvikling, og ikke blir sittende på benken. Dessuten må han ha litt flaks, understreker Pontus Farnerud.

 1. Les også

  Brann stoppet Stabæk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Stabæk-treneren: - En pissekamp

 2. FOTBALL

  Diskerud: - Selvsagt kan vi ta gull

 3. FOTBALL

  Diskerud: - Vi har det ikke godt

 4. MENINGER

  Doddo-blogg: Dyktige eller heldige?

 5. FOTBALL

  Mix misunnelig på 16-åring

 6. FOTBALL

  Diskerud: - Janne overtalte meg til å satse