Viking rotet bort poengene igjen - er sju poeng fra kvalifiseringsplassen

Måtte nøye seg med poengdeling mot Sogndal etter å ha sluppet inn sekunder etter de tok ledelsen.

VIKING - SOGNDAL 1–1

VIKING STADION (Aftenbladet): Viking var det beste laget i den viktige kampen mot Sogndal søndag kveld - men nok en gang ble poengene rotet bort.
Rasmus Martinsen sørget for en fortjent ledelse da han headet inn 1-0 etter 66 minutter. Men så, som så mange ganger før, sørget et øyeblikks uoppmerksomhet for at ledelsen ble rotet bort.
Sogndal tok avspark etter scoringen - og sekunder senere rundet Martin Ramsland keeper og satte inn 1-1. Publikum hadde ikke rukket å sette seg etter feiringen av Martinsens 1-0-scoring, og kunne nesten ikke tro det de så.
Viking jaget et vinnermål mot slutten, men det ble bare nesten, og tabelljumboen måtte dermed nøye seg med det ene poenget i en kamp de så sårt hadde behøvd å vinne.

Les også

Børsen: Bare én Viking-spiller hevet seg over middels

De mørkeblå best fra start

Viking åpnet friskt og viste gode tendenser de første minuttene. Etter flere halvsjanser kom den første skikkelige målsjansen etter tjue minutter.
Et innlegg fra høyrekanten ble først hælet videre av Samuel Adegbenro. Ballen traff en Sogndal-forsvarer og gikk i en perfekt bue for Adegbenro, som kunne klemme til på volley fra kloss hold.
Dessverre for nigerianeren, som sannsynligvis spilte sin siste hjemmekamp for Viking, blåste han ballen over mål.

Sogndal kom mer med

Sogndal var ikke ufarlige de heller, og kjempet seg etter hvert mer med i kampen.
Etter tjueåtte minutter kom gjestene nære da Gilbert Koomson kom seg løs på høyrekanten og la inn. Eirik Birkelund fikk både en og to muligheter til å avslutte, men oppofrende Viking-spillere kastet seg foran og fikk blokkert forsøkene i siste liten.

God Austbø-redning hindret scoring

Ikke lenge etterpå rotet Karol Mets det til for seg og Komsoon kunne fosse innover fra høyre. Fra skrå vinkel avsluttet han, men en benparade av Iven Austbø hindret Sogndal-scoring.
Men faren var ikke over. Like etter endte ballen opp i beina på en fullstendig umarkert Martin Ramsland på bakre stolpe. Han forsøkte å curle ballen i lengste hjørne. Austbø måtte nok en gang i aksjon, og med en flott redning sørget han for at det fortsatt sto målløst til pause.

To mål på ett minutt

Starten på andre omgang var ikke lovende. Men etter drøye tjue, kjedelige minutter eksploderte det plutselig.
Klokken viste 66 minutter da André Danielsen slo et hjørnespark som fant Rasmus Martinsen. Han fikk hodet på ballen og kunne strekke armene i været etter å ha scoret sitt første mål for Viking.
Men gleden ble kortvarig. Publikum hadde ikke rukket å sette seg på setene sine igjen før Martin Ramsland plutselig var alene med Austbø, rundet keeper og satte ballen i mål – under minuttet etter Vikings 1-0-scoring. Dermed var vi like langt på Viking stadion.

Maktet ikke sette vinnermålet

Viking presset på for et vinnermål de siste tjue minuttene. Zymer Bytyqi var nære et par minutter før slutt, men etter å ha fintet seg inn i feltet gikk avslutnignen like utenfor.
På overtid var samme mann frempå igjen - men heller ikke denne gangen endte dribleraidet i scoring. Keeper Mathias Dyngeland fikk en hånd på ballen og slo til corner.
Dermed maktet ikke Viking sette det viktige vinnermålet, og tar sommerferie med 10 poeng.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk