Fotball

Den svenske festdagen fortsatte etter kjempeskrell: - Folk ble sjokkerte

Sveriges fotballandslag kunne juble rundt middagsbordet da Frankrikes sjokkresultat var et faktum.

Sverige vant 4–0 borte mot Hviterussland søndag. Senere på kvelden kom beskjeden om at grupperival Frankrike bare hadde klart 0–0 hjemme mot bitte lille Luxemburg.
  • Olav Rege Olsen

Det svenske VM-håpet steg ytterligere da Frankrike bare klarte 0-0 mot miniputten Luxembourg søndag kveld. For første gang siden 1914 klarte Luxembourg uavgjort mot «Les Bleus».

Med det overraskende resultatet ser ting lyst ut for Sverige. Går alt svenskenes vei, blant annet med seier mot Luxembourg i oktober, kan Sverige også tåle tap mot Nederland i kampen om 2.-plassen bak gruppefavoritten Frankrike.

- Folk ble sjokkerte, selv om de ikke reiste seg opp og jublet, sa keeper Robin Olsen om 0-0-kampen i Toulouse til svenske Aftonbladet natt til mandag.

Luxemburg jubler etter den historiske 0–0-kampen mot Frankrike søndag.
Les også

Trekkes frem som en av VM-favorittene – søndag snublet Frankrike mot verdens 136. beste lag

Leverte mot Hviterussland

Den svenske troppen spiste seiersmiddag i Minsk etter sin solide 4-0-seier borte mot Hviterussland tidliger på kvelden da det svært overraskende resultatet mellom Frankrike og Luxemburg tikket inn.

- Oi, dette var uventet. Spesielt når de vant 4-0 mot Nederland tidligere i uken, sa Emil Forsberg til Aftonbladet.

Frankrike er fortsatt i førersetet i gruppe A, med ett poeng mer enn Sverige, men hvis Sverige vinner sine to siste kamper (mot Luxemburg og Nederland), har ikke Frankrike råd til å tape flere poeng.

- Det er litt press på Frankrike nå. Det var et bra resultat for oss. Jeg hadde aldri i verden trodd det skulle bli uavgjort i den kampen, men vi må fortsatt gjøre vår del av jobben, sier Olsen.

Det er kun gruppevinneren som blir direktekvalifisert til VM. Via et omspill får åtte av ni toerlag senere i høst kjempe om de fire siste sluttspillbillettene

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Frankrike
  3. Sverige
  4. Luxembourg
  5. Nederland
  6. Hviterussland