Røde Kors-sjefen megler i betent dommerkonflikt: – Jeg er håpefull

Nytt møte i kontroversen rundt toppdommer Svein-Erik Edvartsen torsdag.

FREDSMEGLER: Sven Mollekleiv etter møtet der partene i dommerkonflikten møttes. Han har tro på at konflikten løses i løpet av morgendagen.
  • Roar Lyngøy

Presidenten i Røde Kors, Sven Mollekleiv, er hentet inn for å megle i konflikten rundt de norske fotballdommerne. Toppdommer Svein-Erik Edvartsen har ennå ikke dømt en kamp i Eliteserien denne sesongen.

Onsdag møttes Edvartsen, dommersjef Terje Hauge, Nils Fisketjønn i NFF og lederen av dommerforeningen, Ola Hobber Nilsen.

Les også

Edvartsen beskyldes for å være illojal av dommerkolleger: – Svært uheldig

Etter møtet var det «fredsmegler» Sven Mollekleiv som uttalte seg til pressen. Han kunne informere om at det hadde vært en godt møte, men at ingen løsning er funnet foreløpig.

– De var konstruktive

Dermed møtes partene til enda et møte torsdag.

– Det har vært et konstruktivt møte der partene har lyttet til hverandre, og der vi har klargjort roller og forventninger og sett på hva som kan være mulig fremover. Vi er i en konstruktiv prosess som vi kommer til å følge opp i morgen, sier Mollekleiv til NRK.

Røde Kors-sjefen sier at han er håpefull på en løsning.

– Det er mulig å finne en konklusjon og en måte å håndtere saken på til det beste for norsk fotball og for dommerne. Det var et konstruktivt møte. De lyttet, de klargjorde og de var konstruktive. Jeg er håpefull, sier han.

UTE I KULDEN: Svein-Erik Edvartsen har ennå ikke dømt i Eliteserien denne sesongen.

Han vil ikke gå inn på innholdet i møtet onsdag.

– De var villige til å sitte sammen, lytte og se etter løsninger. Vi er i en god prosess, det er det jeg kan si om dette. Det var en god temperatur i møtet, og det var fremtidsrettet. Jeg er håpefull, så får tiden vise om vi klarer det. Vi møtes i morgen, og så får vi se hvor langt vi kommer, sier Mollekleiv.

Les også

NFF bekrefter konflikt med dommerprofil: Edvartsen er utestengt på ubestemt tid

Elden: – Ser lyst på saken

Edvartsen selv har ikke besvart vår henvendelse, men hans advokat var godt fornøyd med møtet.

– Meget positivt møte under Mollekleivs kyndige ledelse. Vi ser lyst på saken, og kommenterer ikke saken ytterligere nå, sier Edvartsens advokat John Christian Elden til VG.

Saken rundt Svein-Erik Edvartsen har vært en pine for Norges Fotballforbund de siste ukene. Det vakte oppsikt da en av Norges beste dommere ikke var satt opp som dommer i åpningsrunden i Eliteserien.

Etter hvert kom det frem at det var konflikt mellom Edvartsen og dommerseksjonen ledet av Terje Hauge. Edvartsen var misfornøyd med at han ikke fikk velge sitt team, og han likte heller ikke at han mistet sin mentor, den tidligere dommersjefen Rune Pedersen.

Utbredt misnøye

Konflikten så først ut til å være avsluttet da advokat Elden gikk ut på TV 2 og sa at Edvartsen skulle dømme igjen fra runde 7, etter enighet med NFF.

Men i uken etter denne uttalelsen kom det frem at det var stor misnøye med Edvartsen blant en del av de andre dommerne. Et oppvaskmøte på Ullevaal førte ikke frem til noen enighet, og NFF sendte fredag ut en melding om at Edvartsen ikke kommer til å dømme før man har funnet en løsning.

Denne uken kom det frem at Røde Kors-sjefen Mollekleiv var hentet inn som en «fredsmegler» for å få slutt på den betente konflikten.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk