Fotball

- En stor prestasjon å komme tilbake

Magne Hoseth har vært en sentral brikke i Moldes superhøst. Lørdag senket han erkerival Rosenborg på Aker stadion.

SENTRAL: Magne Hoseth har vært sentral i de største kampene til Molde denne høsten.
  • Lars Anders Vestad

MOLDE — ROSENBORG 1-0

Mye har vært sagt og skrevet om Moldes elendige serieåpning. Én seier på de første elleve kampene kom som en overraskelse på de aller, aller fleste, men etter hvert har poengene begynt å rulle inn.

I høst har Molde vært en seiersmaskin, og vunnet en rekke store og viktige kamper. De gikk seirende ut av lokalderbyet mot AaFK. De vant semifinalen i cupen mot Lillestrøm, og lørdag slo de Rosenborg foran egne supportere.

Felles for alle kampene: Magne Hoseth har vært helt sentral.

Formsterk veteran

Moldes elegante midtbanespiller scoret to ganger i kampen mot AaFK, og ytterligere to ganger i semifinalen mot Lillestrøm. Han scoret også i den påfølgende straffesparkkonkurransen som Molde gikk seirende ut av.

Mot Rosenborg lørdag ble han matchvinner med et iskaldt straffespark etter 80 minutters spill.

— Jeg må sende en stor takk til Jo Inge, som skaffet straffesparket. Det er godt å score mål og godt å vinne fotballkamper. Vi har spilt veldig mange kamper uten å tape nå, og er i strålende form, sier Hoseth til Rbnett.

Molde leverte en uryddig 1. omgang mot Rosenborg, men etter hvilen hevet de seg noen hakk. De blåhvite fikk en rekke gode muligheter i løpet av de siste 45 minuttene, men det måtte altså et straffespark til for å bryte nullen.

Iskald straffeskytter

— Jeg følte meg helt trygg på scoring, sier Hoseth - som i en årrekke har vist seg som en straffeeksekutør i særklasse.

— Det er en stor prestasjon av oss å komme tilbake som vi har gjort. Vi har stått sammen, jobbet hardt, vært veldig fokusert og bikket de store kampene i vår favør, legger Hoseth til.

Ole Gunnar Solskjær følte seg trygg på at Hoseth ville levere varene da han fikk muligheten ti minutter før full tid. Moldes manager forklarer det på følgende måte:

— Du får ikke igjen mye for pengene dersom du satser på at Magne scorer på straffespark, sier han.

Til tross for tre poeng og ellevill jubel over å ha slått erkerivalen på hjemmebane, hadde Solskjær mye å sette fingeren på lørdag.

Spesielt én episode i 1. omgang.

— Vi var upresise, unøyaktige i pasningsspillet og ga vekk ballen mye. Dessuten hadde Vegard (Forren) en av disse Maradona-driblingene sine som jeg misliker sterkt. Han er ikke Maradona, så jeg ba ham takke høyere makter for at han har Even Hovland ved siden av seg i dag, sier manageren.

Les også

  1. Iskalde Hoseth senket trønderne

  2. - Veldig gunstig situasjon for oss

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Rosenborg BK