Fotball

Børkeeiet forlater Stabæk etter 15 år – klar for dansk storklubb

Tobias Børkeeiet (20) har signert for Brøndby.

Tobias Børkeeiet bytter ut Stabæk til fordel for Brøndby i den danske superligaen.
  • Viljam Brodahl
    Aftenposten

– Det blir rart å forlate Stabæk. Jeg har aldri byttet klubb før så det blir en overgang i seg selv. Jeg er utrolig stolt og takknemlig for alt det jeg har gjort i Stabæk og at jeg har gått alle gradene opp til A-laget. Jeg er veldig takknemlig overfor klubben, sier Børkeeiet til Stabæks nettsider.

Totalt har han vært i Stabæk-systemet i 15 år. Denne sesongen har Børkeeiet vært fast inventar i oppstillingen til Stabæk, som har slitt på nedre halvdel av tabellen i Eliteserien. I sommer spilte 20-åringen for Norge i U20-VM.

Nå er han klar for større oppgaver.

– Brøndby IF er en av Nordens største klubber. Laget er ambisjoner om å spille på topp hvert år og bli med i Europa, sier han til Brøndbys nettsider.

En skuffet Tobias Børkeeiet etter at Norge røk ut allerede i gruppespillet i U20-VM.

Stor interesse

Sportssjefen i Stabæk, Inge André Olsen, meddeler at det har vært stor interesse fra en rekke klubber for det store midtbanetalentet.

– Den første interessen dukket opp i november, desember i fjor, og det var forhandlinger gjennom vinteren. Men vi ble ikke enige da. Så tok det seg opp igjen før VM, og da kom det andre klubber på banen også, som har lagt inn bud og som vi har forhandlet med. Nå trakk Brøndby det lengste strået her, og det skjedde i siste time før han var på vei til en annen klubb, sier Olsen til klubbens nettsted.

Stabæk opplyser ikke hvor mye klubben har fått for 20-åringen.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Stabæk Fotball
  2. Tobias Børkeeiet
  3. Eliteserien