Manchester United har aldri vært lenger unna ligatittelen: – Det kommer til å bli verre før det blir bedre

Ole Gunnar Solskjær har en stor jobb foran seg.

Solskjær har vært United-manager i 21 ligakamper. Det har resultert i tolv seiere og fem tap.

– Det kommer til å gå minst noen år før United er i stand til å kjempe om mer suksess, sier Kris Voakes i en video lagt ut på sin Twitter-profil.

Voakes er Manchester United-korrespondent for det velkjente nettstedet Goal.

Han mener Ole Gunnar Solskjær har en enorm jobb foran seg, før fansen i det hele tatt kan begynne å drømme om nye trofeer.

– Denne kampen mot Cardiff viser at de har en lang, lang vei å gå. Det kommer til å bli verre før det blir bedre, sier han.

Søndag avsluttet Solskjær sesongen på verst tenkelig vis. Hjemme mot allerede nedrykksklare Cardiff tapte United 0–2.

Ikke siden Nottingham Forest slo United 4–0 i 1977, har Manchester-klubben tapt med to mål eller mer hjemme mot et nyopprykket lag, ifølge Opta.

Les også

Manchester City slo tilbake og lekte seg til nytt gull. Liverpools ventetid går inn i sitt 30. år.

– Vi vet hvor vi står

Etter kampen møtte Solskjær pressen. Nordmannen måtte sitte rakrygget og fortelle hvordan han skal gjenreise klubben.

– Vi har en lang vei å gå for å være der vi ønsker å være. Vi må komme tilbake med en annen mentalitet og en annen holdning. Vi trenger nye spillere, sier Solskjær.

Nettopp hvem som hentes inn i overgangsvinduet i sommer har vært et tema lenge. United-manageren mener det er en felles forståelse i hele klubben om hvor kritisk situasjonen er.

– Vi har hatt noen samtaler og vi vet hvor vi står, sier Solskjær og sikter til samtaler han har hatt med klubbeierne og direktør Ed Woodward.

Les også

Manchester United-legendene investerte millioner i klubben. I dag så de det historiske opprykket på Wembley.

Solskjær takker Paul Pogba etter Cardiff-kampen. Engelske medier spekulerer i om franskmannen forsvinner i sommer.

Aldri vært lenger unna tittelen

De historisk dårlige tallene er nådeløs lesning for United-supporterne. Mens Manchester City kunne feire sin fjerde ligatittel på syv år, har de rødkledde aldri vært lenger unna ligagull i Premier League-æraen.

Hele 32 poeng skiller byrivalene denne sesongen.

Man må helt tilbake til 1975 sist United var flere poeng unna ligatittelen. Det er året klubben rykket opp til øverste nivå.

Problemene denne sesongen har med tiden vist seg å være massive. Aldri har klubben sluppet inn flere mål i en Premier League-sesong.

Det i tillegg med David de Gea i mål, som mange mener er blant verdens beste keepere.

Mot Cardiff ble det nok en hjemmekamp uten at spanjolen klarte å holde nullen. Dermed ender klubben opp med kun to hjemmekamper denne sesongen, der fansen har kunnet dra hjem uten å ha sett motstanderen score mål.

Det har ikke skjedd siden 1962/63-sesongen.

– Vi endte fem eller seks poeng bak tredje-, fjerde- og femteplass. Det (topp fire) må være målet vårt. Det er to lag som har satt standarden høyere enn tidligere og vi være klar for den neste utfordringen, sier Solskjær.