Rosenborg unngår verste seeding – kan gi fordel i Europa League-trekningen

Rosenborg er plassert på seedingsnivå 3 før fredagens trekning av gruppespillet i Europa League, og unngår dermed motstandere som Saint-Étienne og Wolverhampton.

Eirik Horneland og Rosenborg slipper å møte forrige sesongs syvendeplass i Premier League.

På tirsdag knuste kroatiske Dinamo Zagreb Rosenborg sin Champions League-drøm, da innbytter Amer Gojak banket ballen i krysset på Lerkendal, slik at det endte 1–1.

Dermed skal Rosenborg ut i gruppespillet i Europa League, der de kan risikere å møte storklubber som Manchester United, Arsenal og Sevilla, som alle er førsteseedet.

Før de siste Europa League-kvalifiseringskampene ble spilt torsdag kveld, var det usikkert om Rosenborg ville havne på det siste eller nest siste seedingsnivået til trekningen av gruppene.

I Europa League deler man nemlig inn lagene i gruppespillet under fire nivåer, etter hvor mange poeng de har på UEFAs koeffisient-liste. Det samme systemet gjelder i Champions League.

Les også

Manchester United-legenden leverte unik takketale – siterte Shakespeare

Etter torsdagens siste play-off-kamper til Europa League er det klart at Rosenborg er seedet på nivå 3, altså det nest dårligste nivået. Det betyr at de slipper å møte lag som Wolverhampton Wanderers (7.-plass i Premier League), Saint-Étienne (4.-plass i Ligue 1) og Getafe (5.-plass i La Liga).

I tillegg til de nevnte storkanonene som er førsteseedet, kan Rosenborg trekke store klubber som Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt, PSV Eindhoven og Celtic. Ståle Solbakkens FC København er også andreseedet.

Nede på nivå 4 finner man klubber som AZ Alkmaar – hvor tidligere RBK-spillere Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø holder til, Steven Gerards Rangers og Tyrkiske Trabzonspor, hvor Alexander Sørloth spiller.

Trekningen avholdes i Monaco fredag klokken 13.00.