Nordlie trolig tilbake i Kongsvinger

<p>Per Brogeland er ferdig som trener.</p>

FotballPressekonferanse Fredrikstad FK28.01.2010Foto: Kasper Wikestad, DigitalsportTom Nordlie fratrer som FFK-trenerTil venstre styreleder Svein Johannessen
FERDIG I KONGSVINGER: Per Brogeland.

Per Brogeland har fått sparken som Kongsvinger-trener, melder klubben.

Ifølge styrets nestleder Hans Einar Holth er ingen erstatter klar ennå, men etter det 100% Fotball erfarer blir Tom Nordlie etter all sannsynlighet Brogelands erstatter.

Henrik Mohn var sentral da Tom Nordlie ble hentet til Kongsvinger i 2008. Som daglig leder i Glåmdal Bilsenter gikk inn med penger for å sikre Nordlie til klubben. Siden tok han over som styreleder, men har nå ingen verv i KIL.

Jobber for å få Nordlie inn

Nå skal Mohn etter det 100 % Fotball kjenner til nok en gang jobbe for å sikre seg den profilerte treneren til rødtrøyene.

— Det er ikke så mye å si, jeg er utenfor styre og stell, men er fremdeles god venn med Tom. Utover det kan jeg si at verken jeg eller noen i KIL-styret har vært i kontakt med Tom angående trenerjobben, de ville ha en ryddig prosess rundt avgangen til Per Brogeland, sier Mohn til Aftenbladet.

- Nå er situasjonen annerledes. Vil de ha Tom på plass og vil prate med meg , kan de godt gjøre det, sier han.

Brogeland hadde opprinnelig en kontrakt som gikk ut etter neste sesong, men de svake sportslige resultatene gjorde at KIL-ledelsen måtte ta grep.

Trenerjakt

Han skryter av samarbeidet med spillere og klubb, men sier samtidig at han er uenig i salget av erfarne Olav Tuelo Johannessen.

Assistenttrener Øyvind Eide tar over treneransvaret inntil videre.

Ifølge Holth begynner arbeidet med å finne ny trener i dag.

— Vi har oppført oss ryddig i forhold til Per. Vi har ikke gått bak ryggen hans og sett på trenere, sa han på en pressekonferanse tirsdag.

— Jeg stussa litt da Tom Nordlie var på trening her den dagen jeg var borte. Men jeg tror ikke det har vært et spill fra KIL sin side. Jeg har tillit til styret, og jeg tror de har gjort det på en ryddig og riktig måte, sier Brogeland.