Fotball

– Sporten må betale konsertregningen

Trener Jonevret frykter forfatningen til Viking stadion til møtet med Strømsgodset, og håper klubben innser at det sportslige lider av konsertarrangementene.

SKADET: Assistenttrener Kåre Ingebrigtsen, til venstre, brukte feiekost for å løfte graset da de tunge lemmene ble fjernet fra stadionmatta i går. Trener Kjell Jonevret konstaterer at det neppe blir ideelle spilleforhold mot Strømsgodset søndag.
  • Jan-erik Larsen

Jåttåvågen (Aftenbladet): I går sto assistenttrener Kåre Ingebrigtsen med feiekost for å løfte graset etter hvert som de solide lemmene ble tatt av matta, mens banemester Ivar Alstadsæther kjørte traktoren som stakk huller i banen for å gi den ekstra luft. Likevel innrømmer både Alstadsæther og Jonevret at tilskuere og tv-seere vil se en medtatt grasmatte søndag.

– Jeg jubler jo ikke akkurat, men jeg fryktet faktisk at det skulle vært enda verre, sier Alstadsæther, mens Jonevret konstaterer at banen er fryktelig dårlig etter møtet med 85 semitrailere og 25.000 tilskuere.

– Da jeg var trener i Djurgården, var konserter et fast innslag hver sommer. Stockholms stadion ble benyttet av artister som Bruce Springsteen og andre i den ligaen. Da var tommelfingerregelen at graset ville overleve hvis gulvet bare ble liggende i tre dager. Her i Stavanger lå de store lemmene i åtte-ni dager. Det er som regel ensbetydende med dødt gras. Det var et slikt syn jeg trodde vi ville bli møtt av her også. Så ille er det heldigvis ikke, men banen blir ikke god på søndag, sier Jonevret.

Starter forfra

Han skjønner at konserter er en viktig inntektskilde for Viking, men samtidig er han klar på at det sportslige produktet lider.

– Jeg var selv til stede under Robbie Williams-konserten, i likhet med de fleste spillerne, og hadde det kjekt. Men jeg synes synd på banemester Ivar som endelig hadde fått matta i god stand, og nå må starte forfra igjen. For oss som utelukkende tenker sport er dette ingen drømmesituasjon. Derfor håper jeg at klubben også innser konsekvensene av årlige konserter, sier Jonevret.

Må skifte gras

Banemester Ivar Alstadsæther mener Viking har fått god hjelp av varmt sommervær. Det var tørt da lemmene ble lagt på, og sol og varmegrader denne uka hjelper også godt for å få nytt liv i graset.

– Det må gjenopplives, og da må vi gå varsomt til verks. Først løfter vi det med feiekost, så stikker vi huller i banen for å lufte og før helgen skal det gjødsles og sås. Så blir det en klipp som siste finpuss før Godset-kampen, sier han.

Han kommer likevel ikke utenom å skifte gras i det venstre hjørnet, like nedenfor feltet med bortesupportere.

– Her må vi legge omkring 100 kvadratmeter nytt gras. Banen er verst på midtbanen og dette stedet. Faktisk har den tatt minst skade der scenen sto, sier banemesteren til Aftenbladet.

Til sammen koster dette rundt 100.000 kroner.

Vurderer utvidelse

Utgiftene til dette beløper seg til et par hundre tusen kroner, som er med i konsertregnskapet. Viking så for seg at graset ville ta størst skade der semitrailerne kjørte inn på banen med utstyret.

Robbie Williams-konserten er den andre på litt over to måneder på Viking stadion i år. Først ut var Kiss 8. juni, med 22.500 tilskuere, mens Robbie Williams trakk 25.00. Det er det maksimale Viking kan slippe inn. I fjor spilte Mods for like mange på Stadion, mens Eagles og Bob Dylan tidligere har gjestet Viking stadion.

Viking har ennå ikke avviklet en konsert uten å tjene penger, og mener de fort kunne solgt 30.000 billetter til Robbie Williams-konserten. Derfor har klubben også børstet støvet av planene om en utvidelse av stadion, med flere sitteplasser og utbygging av næringsarealene.

– Vi tar med oss erfaringene om den store etterspørselen etter billetter. Samtidig må vi ta hensyn til at stadion primært skal brukes til fotball og at vi ikke har så mange konserter i løpet av et år, sa Viking-direktør Arne Larsen Økland da Aftenbladet skrev om en mulig Stadion-utvidelse i juni.

Markedssjef Arild Gjerde legger til at konserter også må tilpasses terminlisten i fotball, og at han vanskelig ser for seg mer enn to i året.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Strømsgodset IF