Fotball

Knalltøff FA-cuptrekning for Solskjærs Manchester United

Møter Chelsea borte i London.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United møter Chelsea i FA-cupens 5. runde. Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

 • sjur.natvig@ntb.no

Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United møter Chelsea borte i FA-cupens åttedelsfinale om tre uker, et revansjoppgjør for fjorårets finale.

Dermed venter en ny beintøff bortekamp i London, etter at Arsenal ble slått 3-1 fredag. Chelsea slo Manchester United 1-0 i finalen på Wembley i mai, takket være et straffespark som både ble skaffet og utnyttet av Eden Hazard.

Hele 13 Premier League-lag er allerede slått ut av FA-cupen, sju av dem av lag fra lavere divisjoner. Det var derfor mange lag fra lavere divisjoner i potten, men United var uheldig og trakk et av de få virkelige topplagene.

Chelsea møter Malmö i europaligaen torsdag 14. februar, så FA-cupkampen vil bli spilt enten søndag 17. eller mandag 18. februar.

United slo Reading 2-0 hjemme i 3. runde og imponerte med 3-1 borte mot Arsenal i 4. runde sist fredag. Det var den åttende seieren av like mange mulige siden Solskjær ble ansatt som midlertidig manager rett før jul.

I Premier League har Solskjær tangert rekorden til Carlo Ancelotti og Pep Guardiola med seier i sine seks første seriekamper som manager for en klubb, og den kan slås i hjemmekampen mot Burnley tirsdag.

 • Fikk du med deg denne? Fjørtoft får krass kritikk etter Solskjær-intervju: – Det nærmeste du kommer rævslikking

Høyt hinder

I FA-cupen kan United ta et nytt steg mot det som kan bli klubbens 13. triumf i verdens eldste fotballturnering, i så fall tangering av Arsenals rekord. Solskjær var som spiller med på to av titlene, i 1999 og 2004. Men neste hinder blir av den høye og vanskelige sorten.

Kampen på Stamford Bridge spilles dermed mellom to andre storkamper for Manchester United, mot Paris Saint-Germain i mesterligaen (12/2) og Liverpool i serien (24/2). De to kampene spilles begge på Old Trafford.

Før cupkampen mot Chelsea skal Manchester United spille ytterligere to bortekamper, mot Leicester 3. februar og mot Fulham 9. februar.

(©NTB)

Les mer om

 1. Manchester United
 2. Chelsea FC
 3. FA-cupen

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tøff FA-cuptrekning for Solskjær og United

 2. FOTBALL

  Tøff trekning for Solskjær og Manchester United i FA-cupen

 3. FOTBALL

  Marerittrekning for Solskjær og United

 4. FOTBALL

  Terminlisten er klar: Solskjær og Manchester United åpner med toppkamp

 5. FOTBALL

  Mourinho sa at et mirakel måtte til. To måneder senere klarte Solskjær bragden

 6. FOTBALL

  «Til nå har det vært lovsang og hyllest. Her er seks grunner til at Solskjær får det tøffere fremover.»