Her er Gamst på plass i Tromsø: - Han blir en mentor for våre unge spillere

Morten Gamst Pedersen skal ha viktig en rolle både på og utenfor banen på Alfheim.

HAR LANDET I NORD: Morten Gamst Pedersen på flyplassen i Tromsø tirsdag morgen.

TROMSØ: Som iTromsø omtalte i morges blir Gamst Pedersen i dag TIL-spiller. Rett etter klokka ni i morges ankom han med flyet fra Trondheim, og i en vinterkjølig Tromsø var det sportssjef Svein-Morten Johansen som tok i mot 34-åringen.

— Vi ønsker han inn som en litt spesiell sak, og som kan bidra utover det å være spiller. Vi ser på det som et ledd i utviklingsklubben TIL, sier Johansen.

Se bildeserie fra Gamstens ankomst i Tromsø øverst i saken!

— Et av punktene er at vi ønsker at Morten skal være sentral som forbilde for våre unge spillere, og ha en mentorrolle inn mot dem. Både de i stallen, og de på NTG og TIL 2, sier Johansen videre. Han kan være en referanse med tanke på å være en toppidrettsutøver. Morten er et vanvitttig treningsprodukt, og elsker å trene. Vi ønsker påvirke alle som er i TIL til å se og lære av det, sier Johansen til iTromsø.

Les også

Morten Gamst Pedersen klar for Tromsø

Les også

Steinrik duo står bak Gamst-avtalen

Pressekonferanse 12.00

Gamst Pedersen selv hadde ikke så mange kommentarer etter at han kom ut av SAS-maskinen som hadde kommet via Bodø.

— Vi får se hva som skjer, og prate med dem, så får vi ta det senere. Jeg har ikke signert noe ennå, sier Gamst Pedersen.

Gamst Pedersen er i formiddag på medisinsk test, og vil ifølge sportssjef Johansen signere i forkant av en pressekonferanse som trolig blir klokka 12.

Les også

Her er Gamstens karriere i bilder

— Erfaring

Supportere og andre som følger TIL har stilt spørsmål ved om Gamst Pedersen kan forsterke TIL. Det er ikke sportssjefen i tvil om.

— Vi har ønsket en sterk stall med et antall spillere som vi kan bruke i faser av sesongen der vi har mange kamper. Morten har en kraft inn mot det at han har en voldsom erfaring, men også en presis dødballfot, er en målscorer og assistgjører, sier Johansen til iTromsø.

Klubben har over lengre tid ønsket Gamst Pedersen tilbake til Tromsø.

— Vi har hatt en dialog siden januar, og det ble mer aktuelt etter at han og Rosenborg ble enige om å avslutte avtalen. Vi hadde noen tanker om Morten før jul også, men det ble stoppet av Rosenborg. Morten trengte litt tid på å sortere hva han skulle før han tok en avgjørelse, sier Johansen til iTromsø.

TIL jakter også blant andre islandske Aron Sigurdarson, en overgang som fortsatt kan bli en realitet.

— De andre prosessene som kjøres er uavhengig av Morten, sier Johansen til iTromsø.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk