Denne Brann-listen må ikke bli lengre

KOMMENTAR: Fem år med tamme spisser er nok.

MÅLHÅPET: Han har scoret mange mål, men ikke fullt så mange på toppnivå. Steffen Lie Skålevik er én av foreløpig tre Brann-spisser.
  • Anders Pamer

Gran Canaria (BT): Det er ganske nøyaktig fem år siden jeg traff Kim Ojo på Flesland. Jeg skulle til en treningsleir med Brann, han skulle til Genk i Belgia. Han la armen om meg og sa sin faste frase: «God bless you, man», og la til «and Brann, too!». Så lo han godt med ansiktet mot taket, slengte ryggsekken over den ene skulderen og gikk mot Amsterdam-flyet. Han mente det nok, men Ojo hadde jo surnet på slutten av sin Brann-tid. Det hastet med å bli stjerne i Inter Milan, og Genk var første steg på veien.

Siden har det ikke gått så bra verken med Ojo eller med spissene som kom etter ham i Brann. Martin Pusic var minst like sterk i sin religiøse overbevisning, men østerrikeren scoret først ordentlig med mål etter at han hadde forlatt Brann. Jakob Orlov løp og løp, men mange mål ble det aldri. Det ble det heller ikke på noen annen Brann-spiller. Etter at Ojo dro, har ingen Brann-spiller levert en sesong med et tosifret antall scoringer.

Les hele saken med abonnement