Mange går glipp av cupfinale-festen

<p>Markedssjef René Pedersen i NFF erkjenner at en vanlig billettkjøper må ha flaks for å komme seg til Ullevaal.</p>

Brann-fansen jubler over seieren mot Lyn. Fotball. Cupfinale 2004: Brann - Lyn 4-1. 7. november 2004. (Foto: Peter Tubaas/Digitalsport).

Han viser til salget av 2500 billetter ved loddtrekning mellom folk som registrerer seg på Norges Fotballforbunds (NFF) hjemmeside fra 1. til 7. oktober.

— Det er enorm interesse for cupfinalen i Norge, noe vi i NFF er kjempeglad for. Nesten uansett hvilke lag som spiller, kunne vi solgt ut Ullevaal to-tre ganger. Vi skulle veldig gjerne hatt større stadion slik at vi kunne solgt flere billetter.

- Hva skal en ordinær billettkjøper gjøre for å komme seg til Ullevaal?

— Ta kontakt med klubben eller registrer deg på vår nettside og håp på flaks, sier Pedersen.

- Et visst antall

Å kontakte Brann kan fort vise seg fånyttes. Klubben har en rekke trofaste tribuneslitere som skal prioriteres. Selv ikke alle med partoutkort kan regne med billett. Du må vise til lang ansiennitet for å få en av de 7032 billettene klubben får hånd om.

— Vi har bestemt at alle medlemmene av SK Brann skal få anledning til å kjøpe én billett hver. Dette dreier seg om cirka 800 mennesker. I tillegg vil alle de som har partoutkort på Brann-allmenningen (1500) få anledning til å kjøpe hver sin billett. En bunke billetter vil bli overlevert og fakturert Brann Bataljonen, mens vi fordeler de resterende til sponsorer, investorer, spillere og ansatte i Brann. Et visst antall vil også etter ansiennitetsprinsippet bli tilbudt vanlige partoutkortinnehavere, sier Branns salgssjef Dag Frode Algerøy.

Ved forrige cupfinale i 2004, måtte man ha vært partoutkortinnehaver i om lag 20 år for å ha opptjent nok ansiennitet til å bli tilbudt et adgangstegn til cupfinalen.

- Hva skal alle de andre som ønsker seg cupfinalebillett finne på, Algerøy?

— Det er å anbefale at de hiver seg på trekningen til NFF.

- Som oftest kommer det reaksjoner på at det bare er fiffen som får anledning til å se finalen. Er det slik?

— Det er en ren faktafeil. Av de billettene vi får tilgang til, vil de aller fleste gå til supporterne, svarer Algerøy.

Det er ennå ikke klart hvor mange billetter som tilfaller supporterklubben Brann Bataljonen. Men disse vil bli fordelt ut fra supporterklubbens egne retningslinjer.

— Vi vil gi dem en bunke billetter, så får de selv finne ut av hvem som skal få kjøpe, sier Algerøy.

- Kan man risikere at en person som har hatt partoutkort på Stadion i 15–20 år ikke får billett?

— Vi arbeider med å skaffe oss oversikt over hvor mange partoutkortinnehavere som kan få kjøpe billett. Det som er helt klart er at vi ikke klarer å tilfredsstille alle 8000. * Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

3700 til VIP

Lagene i finalen 6. november får bare 13.000 billetter på deling. Det betyr at Norges Fotballforbund har 12.000 billetter som i hovedsak skal fordeles til de andre toppklubbene, kretser, serieforening (2050), VIP (3700 billetter) og NFFs sponsorer (2650 billetter).

Talsmann Audun Kjelstrup i Norsk Supporterallianse innser at arrangøren av cupfinalen må balansere mellom den vanlige publikummer, sponsorer og VIP.

— Vårt syn er at fotballen bør være tilgjengelig for alle. Det er synd når billettene går til VIP-er og ikke til supportere med dårlig råd. Billettene er forbeholdt de pengesterke, fastslår Kjelstrup.

— Cupfinalen skal først og fremst være for dem som har fulgt laget frem til kampen om pokalen, mener han.

- Brann har jo slitt med svake publikumstall i år, hva syns du om dem som nå kommer og skriker opp om at de ikke får billett?

— Det har jeg ikke forståelse for. Det er mange som prøver å kontakte oss i Norsk Supporterallianse før finalen for å få billett. Da henviser vi dem bare til klubben, for billettene skal gå til de mest trofaste.

Statistikksenter Eliteserien:

Fem års ansiennitet holder

Leder i Bataljonen Roger Lillebøe-Hansen sier de kommer til å fordele billettene etter ansiennitet. Han kan ikke love alle medlemmene billett.

— Vi ser at de som har vært medlemmer i Bataljonen i fem år eller mer er garantert billett. Trolig blir det flere. Vi har ikke den endelige oversikten. Vi har et årsmøtevedtak fra 2004 som sier noe om dette. Og vi prioriterer de som har vært med på turer til bortekamper, sier han.

- Hva synes du om at sponsorer og viper fyller nesten halve Ullevaal?

— Dette har vært en supporterkamp lenge. Grunnleggende synes vi det er feil. Dette skal være fotballens festdag, sier Bataljonen-lederen.