Stensland legger opp etter 144 landskamper

— Det er trist, sier Ingvild Stensland (35) om å slutte som fotballspiller.

Tidligere landslagskaptein fra Farsund, Ingvild Stensland, legger opp.

Den tidligere landslagskapteinen ønsker nå å prioritere jobbkarriere. Den 35 år gamle sørlendingen har de siste sesongene spilt i Stabæk, som på sine hjemmesider opplyste om nyheten fredag.

– Det er trist å gi slipp, for jeg føler jeg gir slipp på identiteten min. Jeg har jo vært Fotball-Ingvild siden jeg var 5 år. Men tiden er inne nå. Det har vært en trist prosess, men når avgjørelsen er tatt, føles det riktig og rett, sier Stensland til Lyngdals Avis.

Les også

Landslagssjefen innser at Norge kan ha kjørt løperne for hardt

Takker familien

Midtbane-spilleren, som er født i Farsund, har hatt en innholdsrik karriere og tok sølvmedalje så nylig som i EM i 2015. Stensland har også deltatt i OL og VM. Hun har spilt i Lyon, Gøteborg, Kolbotn, Donn og Athene Moss. Hun har blitt kåret til årets spiller i Toppserien flere ganger.

– For det første må jeg takke familien min. Mamma og pappa som har fulgt meg opp, og vært på nesten alle kampene mine i karrieren. Og søstrene mine. Og så må vi ikke glemme Lyngdal. De gjorde en formidabel jobb da jeg var liten med trenere som Jan Sanden og Steven Hægeland. Det var der fotballgleden begynte. Det at jeg fikk spille med gutta frem til jeg var 16 år tror jeg var en stor forutsetning for utviklingen min, sier Ingvild Stensland.

Les også

Hyllet av profiler og publikum: - Lene har kvaliteter få i Europa har

Mest meritterte sørlending med Mykjåland

Stensland har slitt med skader de seneste årene, men på imponerende vis klarte hun å komme tilbake på landslagsnivå. 35-åringen har sammen med Lena Mykjåland vært Sørlandets klart mest meritterte fotballspiller uansett kjønn de seneste årene.

Når det gjelder Mykjåland spiller hun sin siste kamp i Norge lørdag, i cupfinalen mot Røa. Egentlig skulle hun legge opp, men et tilbud fra den franske storklubben PSG har satt henne i tenkeboksen.

— Hva er sjansene for at du spiller i PSG kommende sesong?

— Akkurat den situasjonen står litt på stedet hvil nå. Vi holder på med konkrete detaljer rundt kontrakten. Hvis alt ordner seg, er det aktuelt. Men jeg er glad jeg ikke har fått noe frist eller noe ennå, for jeg har motstridende følelser og tanker. Samtidig føler jeg at dette er en unik mulighet, sa Mykjåland til Fædrelandsvennen torsdag.