Fransk storklubb risikerer utestengelse etter rasisme og bråk

Lyon er i trøbbel etter kamp i Europa.

Lyon risikerer å bli utestengt. Her et tilfeldig bilde fra oppgjøret mot CSKA Moskva.
  • 100% Sport

Den franske fotballklubben Lyon risikerer å bli utestengt fra alle europeiske turneringer etter bråket mot CSKA Moskva i europaliga torsdag.

Mandag ble det kjent at Det europeiske fotballforbundet har gått til sak mot klubben for rasistisk oppførsel og bråk før og under kampen mot CSKA Moskva i europaliga torsdag.

Opptil 150 Lyon-fans barket sammen med politiet i forkant av kampen og flere polititjenestemenn ble skadet. Ifølge fransk politi ble tre personer pågrepet i forbindelse med bråket.

Les også

Kristoffer Ajer skulle kombinere toppfotball med medisinstudier. De planene måtte han bare droppe.

Den franske avisen L'Equipe siterer en kilder i UEFA på at anklagene om rasisme henger sammen med «nazisymboler som ble vist inne på stadion, nazihilsener og angrep på en ikke-hvit tilskuer».

Klubben har allerede en utestengelse fra UEFA på to år hengende over seg fra april i fjor. UEFA vil trolig ta en avgjørelse 31. mai, og skulle den franske klubben bli funnet skyldig vil trolig utestengelsen tre i kraft.

Lyon tapte 2–3 i kampen mot CSKA Moskva og røk ut av Europaligaen på bortemålsregelen.

Hendelsen får flere til å stille spørsmål om sikkerheten vil bli godt nok ivaretatt når Lyon skal være vertskap for finalen i Europaligaen 16. mai.

(©NTB)