Løv-Ham vil beholde treneren

<p>Elendig poengfangst til tross — Tom Mangersnes er ønsket med videre.</p>

Fotball17. April 2011AdeccoligaenVarden AmfiL¿v-Ham v Ham-Kam 2 - 2L¿v-Ham trenerduo medhovedtrener Arne Sandst¿ (L) og ass. trener Tom Mangersnes (R)Foto: Astrid M. Nordhaug

Løv-Ham har stø kurs mot 2. divisjon. Fem poeng og syv scorede mål er fasiten etter 13 seriekamper. Allerede er det 11 poeng opp til sikker plass for klubben som spilte kvalifisering om opprykk til eliteserien i fjor.

Likevel har styret og spillere i Løv-Ham tillit til Tom Mangersnes, som rykket opp fra jobben som assistenttrener da Arne Sandstø signerte for Sandefjord. Foreløpig er avtalen at Mangersnes skal være hovedtrener til og med kampen mot nettopp Sandefjord søndag, den siste før lagene i 1. divisjon tar sommerpause i to uker.

— Vi har ikke noe akutt behov for å endre noe. Både vi i styret og spillerutvalget er fornøyd hvis Tom fortsetter som hovedtrener ut sesongen, sier styreleder Gjert Knudsen til bt.no.

LES OGSÅ: Marøy aktuell for Løv-Ham-comeback

Sandstø-assistent?

I spillerutvalget til «Løvene» sitter Johan Thorbjørnsen, Erlend Storesund og Bjørn Dahl.

— Jeg har vært klar på at styret og spillerne må diskutere dette. De signalene jeg har fått, går på at man er fornøyd. Men foreløpig tenker jeg kun frem til 3. juli, sier Mangersnes selv.

Han har kontrakt med Løv-Ham ut 2011, men kan forsvinne i sommer. Arne Sandstø og Mangersnes har et så godt forhold at de skal feriere en uke sammen etter at Sandefjord og Løv-Ham har spilt kamp søndag. Mangersnes kan være aktuell som ny assistenttrener i Sandefjord, og etter det bt.no kjenner til har han også et godt navn i Sogndal. Mangersnes er kjent for å være god på analyse, og han har også et godt øye for å hente ubeskrevne blad.

- Driver i pluss

Mangersnes har tidligere uttalt at han vil se an den helsemessige «situasjonen» i Løv-Ham før han bestemmer seg. Ifølge styreleder Gjert Knudsen begynner det å lysne på Varden, selv om man er langt unna å slette den negative egenkapitalen som var på 3 millioner kroner.

— Første halvår i 2010 gikk vi i minus, andre halvår i null, og første halvår i år driver vi i pluss, forteller Knudsen.

Løv-Ham fikk i fjor klarsignal fra Trond Mohn til å legge kunstgress og bygge klubbhus på Fyllingsdalen stadion. Mohn har satt av 27 millioner kroner til disse formålene, penger som står på kontoen til Bergen kommune.

Det Løv-Ham håper er å få godkjent klubbhuset, som er beregnet til å koste 9 millioner kroner, som en del av egenkapitalen.

- Da er vi reddet i forhold til egenkapitalen, sier Gjert Knudsen.