Rørt av Drillos takketale

John Arne Riise beklaget i sin tale til landslagskameratene.

BESØK: John Arne Riises Audi ble parkert utenfor Bristol Hotel, der landslaget holder til.
RØRT: Riise rakk enn rørende tale fra Drillo da han avla landslagstroppen et kort besøk.

HOTEL BRISTOL (aftenposten.no): Tirsdag besøkte John Arne Riise landslagsspillerne på Hotel Bristol i Oslo.

Han parkerte sin Audi RS5 rett utenfor hotellinngangen, før han møtte spillerne under landslagets middag.

Der ble han takket for 13 års innsats. Drillo holdt en takketale som gjorde ham rørt. Riise holdt også selv sin takketale.

I hotellresepsjonen etterpå fortalte han media om seansen.

— Nå fikk jeg denne avslutningen som flere av dem tydeligvis trengte, og som var godt for meg også, sier Riise.

  • Det er rart å sitte og lese om andre der du har vært med så lenge. Det var ganske tungt der inne og innse at nå er det slutt og stopp. Jeg satt med en klump i halsen og magen da jeg satt og hørte fine ord fra Drillo og måtte snakke selv. Men igjen så vet jeg med meg selv at jeg har gjort det riktige valget, og det er samtidig litt deilig å komme over det.
  • Det var deilig å kunne forklare hvorfor jeg har gjort som jeg har gjort. Jeg fikk forklart dem mer i detaljer enn det jeg har gjort tidligere, fortsetter Riise.

Han benyttet sjansen til å beklage for alt oppstyret han har skapt i forbindelse med landslagssamlinger.

  • Jeg takket for meg. Jeg har holdt på 13 år på landslaget, og en del av spillerne har vært med nesten hele veien der, så jeg takket dem personlig. Jeg ønsket dem lykke til videre, beklaget litt hvis jeg har forstyrret i forberedelsene til kamper med tanke på det styret som har vært. Jeg beklaget hvis jeg hadde gjort det, men det så ikke ut til at det hadde vært noe stort problem, sier Riise til den fremmøtte pressen.

I sin takketale til Riise trakk Drillo frem hvor mye Riise har betydd på og utenfor banen og måten han har tatt imot kritikk fra ham.

— Da han sto og pratet fikk jeg litt flashback av karriren. Det var 110 kamper som føk gjennom hodet. Jeg er stolt over det jeg har gjort, fastslår Riise.

Som også kunne avsløre at Norges Fotballforbund planlegger en markering for spilleren med flest norske A-landskamper gjennom tidene. Det vil skje i løpet av året, uten at Riise tirsdag kjente noe nærmere til planene.

I takketalen fikk kaptein Brede Hangeland ekstra oppmerksomhet.

  • Jeg ga et par ekstra ord til Brede. Han har vært viktig for meg, totalt motsatt av meg. Han er mye roligere og avslappet, mens jeg har ADHD. Det er deilig å snakke med en med litt mer balanse, han har vært en fantastisk god samtalepartner. Uten han hadde det vært tungt, han har jeg pratet mye med på samlinger. Brede har vært den viktigste for meg på landslaget og er en fantastisk kaptein, person og venn. Han gir meg en del råd som har vært viktig, poengterer Riise.

- Hva sa gutta til deg der inne?

  • De sa lykke til med karriren og med livet. Jeg har jo nummeret til de fleste og holder kontakt. Jeg kommer på Ullevaal tirsdag også for å støtte dem der. Jeg er deres største supportere. Drillo fortjener å komme til VM før han gir seg.

— Hvordan tror du at det går på fredag?

  • Jeg håper selvsagt at vi vinner, men jeg vet hvor tøft det blir. Etter hva jeg har hørt har det vært bra guts på treningene. Jeg tror at det blir uavgjort, men håper selvsagt at det blir tre poeng og at vi kan få sniffe litt på Sveits igjen.

BESØK: Like etter at landslagets pressemøte var over parkerte Riise utenfor Bristol Hotel. FOTO: Daniel Røed-Johansen