Fotball

- Jeg må flire av Rosenborg

Selvsikre Godset-spillere lar seg ikke påvirke av RBK-snakket.

GULLTUSJ: Stefan Johansen signerte Godset-drakter med gulltusj på Marienlyst onsdag. Søndag kan det bli mere gull.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

DRAMMEN (aftenposten.no): Etter 0-0-kampen mot Tromsø på Alfheim søndag fikk Strømsgodset-spillerne to fridager av trener Ronny Deila. Onsdag var laget samlet igjen på Marienlyst for å forberede seg til det som etter alt å dømme ender med seriegull søndag. For nå er det kun én kamp som skiller serielederne fra Drammen og klubbens første seriegull siden 1970. Godset har alt i egne hender. Og med seier over allerede bronseklare Haugesund på Marienlyst blir det gullfest i Drammen. Det håper Rosenborg å unngå.

Penger og prat

— Hvis FKH tar poeng fra Strømsgodset, og vi slår Lillestrøm, blir vi seriemestere. Da donerer jeg mesteparten av gullbonusen min til FKH-spillerne. Det er ikke mer enn rett og rimelig at vi deler den når vi ikke klarer å gjøre jobben selv, sier Rosenborgs midtbanespiller Mikkel Diskerud til Haugesund Avis.

Etter Diskeruds forslag om pengedryss tok det ikke lang tid før Norges Fotballforbund kom på banen.

Avgir Strømsgodset poeng på Marienlyst og RBK slår Lillestrøm på Åråsen blir det trøndersk gull. Det har fått trønderne til å slenge med leppa.

RBK-spiss Alexander Søderlund tror Strømsgodset er nervøse foran serieavslutningen, mens trener Per Joar Hansen menergullet har vært Godset sitt lenge allerede.

Det får Godsets midtbanestjerne Stefan Johansen til å trekke på smilebåndet.

— Dette preller av, i hvert fall på meg. Jeg må nesten bare flire litt av Rosenborg. De får bare holde på. De prøver seg med det ene og det andre i media, det skal de få lov til. Vi legger oss ikke borti det. De får bare prate så mye de vil. Vi har fokus på det vi skal her hos oss, det er det viktigste, sier Johansen med glimt i øyet til Aftenposten.

- Oser av selvtillit

Og legger til:

— Vi oser av selvtillit, og jeg ser i øynene på lagkompisene mine at vi har rett fokus. Det er det som betyr noe, sier Johansen.

Ola Kamara sa etter Godsets uavgjortkamp i Tromsø at alt presset ligger på Rosenborg. Samme mann uttalte at det ville være like vanskelig for RBK å vinne serien som å ro danskebåten med tannpirker.

Nå har landslagsspissen bestemt seg for å la beina stå for snakkingen til det hele er avgjort.

— Jeg føler vel det kanskje har vært litt for mye prat fra min side, så for meg handler det om å la beina ta seg av snakkingen denne uken og på søndag. Og så får vi tone ned denne drittslengingen litt, selv om det er ment som humor. Jeg må prestere og ikke være så stor i kjeften, sier Kamara.

- Fikk du mye pes etter tannpirker-meldingen din?

— Ikke pes, det var ment som humor mellom gode venner. Det var litt flåsete kanskje, men nå får beina ta seg av snakkingen, gjentar Godset-spissen som står med ti seriemål etter Godset-comebacket i sommer.

Stefan Johansen gleder seg til at det hele skal avgjøres, og det forberedes gullfest for fullt i Drammen.

— Det er helt umulig å få tak i billetter, så det er klart det blir en gøy kamp. Vi er i god form, har ikke tapt på seks kamper, og jeg har aldri tapt en Tippeliga-kamp på Marienlyst. Selvtilliten er stor, men samtidig er det en ro over gruppen det ikke har vært tidligere. Jeg synes det lover bra, sier Johansen.

Selv om Strømsgodset leder an inn i serieavslutningen har det skjedd før at et lag sprekker på oppløpssiden.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5